Ascultă Online Radio Cernăuți

2 iun. 2018

TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE CREAȚIE ,,CENTENAR 2018’’


VEZI  AICI 9  VIDEOCLIPURI:  https://www.youtube.com/watch?v=qqjh1HB48_o&list=PLOQqVtnkhWmi6E3j115DlaytJswFU-ZU1
TABĂRA INTERNAȚIONALĂ DE CREAȚIE
,,CENTENAR 2018’’
Creația artistică contemporană, care se bucură de o mare libertate de expresie și de o mare varietate de tehnici artistice este o cursă continuă pentru aflarea unor noi surse de inspirație.
Alternând între o abstractizare extremă și tehnici plastice care concurează fotografia, arta plastică de astăzi reușește, de multe ori, să ignore realități care nu sunt moderne. Între aceste realități se află satele și peisajele culturale, care îmbină natura și o antropizare integrată în mediu, martoră vie a unui trecut prezent.
Proiectul propune artiștilor contemporani să (re)descopere potențialul inspirațional al mediul rural din unei zone din ariea protejata a României - Parcul Natural Muntii Maramuresului, ce prezitnta un un areal ce îmbină istoria neatinsă, rătăcită în natură, și agresiunea brutală a intervențiilor contemporane.
Scopul proiectului este îmbunătățirea interacțiunii dintre creația artistică și sursele de inspirație ale acesteia.
Proiectul propune o privire diferită asupra artei plastice. Prin operele create pe durata taberei, artiștii trec din rolul de creatori în cel observatori și promotori al lumii încojurătoare, operele însele fiind manifest și mărturie. Creația își potențează semnificațiile prin transcenderea către o zonă de instrument de promovare și valorificare a sursei de inspirație 
FOTO SI  MATERIALE VIDEO DE  NICOLAE HAUCA 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu