Ascultă Online Radio Cernăuți

17 dec. 2014

Concert de muzică vocală

      Joi, 18 decembrie 2014, în Sala de orgă (BISERICA ARMEANĂ) din Cernăuţi (str. Ukrainska, 30) a avut  loc un concert de muzică vocală, avându-l în calitate de solist și pe Dumitru CAULEA, cântăreţ talentat, dirijorul Corului Popular „Dragoş Vodă”. 

 Urmează un fotoreportaj și materiale video realizate de Nicolae Hauca de  la această manifestare.

  //////

















Dumitru Caulea – o voce cu rezonanţă a Bucovinei

Dumitru Caulea – o voce cu rezonanţă a Bucovinei
Tânărul bariton Dumitru Caulea din oraşul Cernăuţi le-a oferit bucovinenilor o adevărată seară de odihnă şi revelaţie, graţie spectacolului de operă susţinut în seara ziulei de 18 decembrie 2014 în incinta Sălii cu Orgă a Bisericii armeano-catolice din centrul regional. Publicul a fost ales ca pe sprânceană.
Au venit să-l admire colegii, prietenii, discipolii, întreaga elită bucovineană, pentru că Dumitru are în repertoriul său cântece în limbile română, ucraineană, italiană etc.
Reamintim că tânărul solist cernăuţean Dumitru Caulea s-a născut într-o familie de cântăreţi. A învăţat la şcoala de muzică nr. 2 din Cernăuţi, apoi la secţia muzicală a Colegiului Pedagogic al Universităţii „Iurii Fedkovyci”, urmând mai apoi studiile muzicale la Conservatorul din Chişinău. În anul 2000 Dumitru Caulea se transferă la Conservatorul din Bucureşti. Toate aceste realizări au fost posibile, după cum spunea domnul profesor universitar doctor Ilie Luceac, datorită perseverenţei tânărului bucovinean care a dorit de mic copil să devină cântăreţ de operă. A avut şanse reală să rămână în România să-şi facă o adevărată carieră profesionistă în lumea muzicii clasice, însă a preferat să revină acasă, în dulcea şi frumoasa Bucovină, ştiind că aici ar putea fi de un mare folos comunităţii româneşti şi forma noi talente pe care domnul Caulea le descoperă şi le susţine, promovându-le în cadrul diverselor festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.
La spectacolul deosebit de muzică clasică susţinut aseară de tânărul bariton român din Cernăuţi Dumitru Caulea, a fost prezentă şi doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi, care i-a mulţumit interpretului pentru faptul că promovează aceste creaţii şi cultura românească, în general, dându-le un stil aparte, bucovinean. Doamna diplomat, de asemenea,  i-a mulţumit tânărului Dumitru Caulea pentru activitatea civică pe care o desfăşoară în cadrul Filarmonicii regionale din Cernăuţi şi a Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu”. „E o misiune frumoasă a artistului, a maestrului, dar totodată, e o misiune destul de complicată şi dificilă  pentru că datoria artistului este de a aprofunda misterul şi necunoscutul, spunea domana Eleonora Moldovan. Personal în această seară am înţeles neînţelesul şi n-am înţeles înţelesul pentru că artistul din Dumneavoastră ne îndrumă în felul acesta. Nu este simplu, dar trebuie să mergeţi mai departe, să ne chemaţi în fiecare zi la lucruri sfinte, la lucruri care ne încălzesc sufletele şi ne aduc aminte de cultura noastră”, a menţionat în discursul său doamna Consul General Eleonora Moldovan, înmânându-i tânărului bariton Dumitru Caulea o diplomă de excelenţă din partea instituţiei diplomatice române acreditate la Cernăuţi.
Cuvinte alese, au rostit şi alţi admiratori ai cântecelor interpretate de Dumitru Caulea. A fost cu adevărat un spectacol deosebit şi o seară de decembrie plină de lumină şi farmec în inima bătrânei urbe cernăuţene.

BucPress.eu 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu