Ascultă Online Radio Cernăuți

22 ian. 2018

Cea de-a XI ediție a sărbătorii etno-folclorice teatralizate „De la Crăciun la Iordan” 2018



VEZI 37  VIDEOCLIPURI  AICI:
https://www.youtube.com/watch?v=rrCINZ_K2rQ&list=PLOQqVtnkhWmjffUjrniKqRMyB0RBjwe_v




În data de 21 ianuarie 2018, pe teritoriul Muzeului Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi a avut loc cea de-a XI ediție a sărbătorii etno-folclorice teatralizate „De la Crăciun la Iordan”.
De la un an la altul acest festival capătă o rezonanță tot mai mare. Zeci de colective artistice care au participat şi de această dată la eveniment au demonstrat măiestria păstrării datinilor şi tradițiilor strămoşeşti de iarnă, atât al ucrainenilor cât și al românilor din ținut.
Anul acesta mare premiul în valoare de 30 mii grivne a obținut Teatrul popular orășenesc „Gherdan”. Membrii Ansamblului popular amatoricesc „Rodyna” de la Casa de Cultură Reva, raionul Chițmani și Ansamblul amatoricesc de dansuri populare „Iunisti” de la Palatul Central de cultură Cernăuți, au obținut câte 20 mii grivne. Un premiu de 15 mii grivne au obținut Colectivul amatoricesc etnofolcloric „Banylivska Toloka”, satul Banyliv, raionul Vijnița și Colectivul „Căiuții” din satul Culiceni, raionul Herța, care a prezentat publicului cernăuţean tradiţiile româneşti, păstrate cu sfinţenie în localităţile din lunca Prutului.
FOTOREPORTAJ SI MATEIALE VIDEO  DE : Nicolae Hauca
SURSA TEXT:
http://lyberti.com/la-cernauti-a-avut-loc-cea-de-a-xi-editie-a-sarbatorii-etno-folclorice-teatralizate-de-la-craciun-la-iordan/

////////////////////////////////////////////////////////////////


„Căiuții” din Culiceni, printre învingătorii festivalului etnofolcloric teatralizat „De la Crăciun la Iordan” din Cernăuți 

La Muzeul Regional de Arhitectură Populară şi Trai din Cernăuţi a avut loc festivalul etnofolcloric teatralizat „De la Crăciun la Iordan”, care a ajuns la cea de-a XI-a ediție – informează Agenția BucPress.
Festivalul adună an de an un public variat, dar și colective etnofolclorice din toate colțurile regiunii Cernăuți. Comunitatea românească din regiunea Cernăuți a fost reprezentată pe podiumul învingătorilor de „Căiuții” din Culiceni, Ținutul Herța. Printre învingătorii festivalului menționăm teatrul „Rodyna” din satul Revne, raionul Chițmani, ansamblul de dans popular „Iunist” din Cernăuți ș.a.
Festivalul are ca scop păstrarea tradițiilor populare din nordul Bucovinei, dar și din alte zone, care constituie regiunea Cernăuți actuală.
BucPress
Foto și video - Nicolae Hauca

SURSA TEXT:
http://bucpress.eu/cultura/%E2%80%9Ecaiutii%E2%80%9D-din-culiceni-printre-invingatorii-5883



//////////////////////////////////////////////////////////////






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu