Ascultă Online Radio Cernăuți

2 dec. 2011

Expoziţie de fotografie artistică "KLIP-A" la Cernăuţi / ФОТОВЫСТАВКА "КЛИП-А" в Черновцах.

Relaţii ucraineano-române în domeniul artei fotografice
Pentru vechea urbe cernăuţeană luna decembrie este deosebit de bogată în evenimente culturale româneşti. Printre acestea se numără şi expoziţia de fotografii artistice întitulată "KLIP-A”, vernisarea căreea a avut loc la Muzeul de arte din Cernăuţi, graţie eforturilor depuse de Direcţia de cultură a Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Centrului cultural instructiv-metodologic al Bucovinei, Clubului popular de artişti fotografi "Pozitiv” în parteneriat cu Consulatul General al României la Cernăuţi şi Fundaţia umanitară "Clopot”, Clubul artelor vizuale din Suceava. De remarcat faptul că lucrările adunate pentru expoziţia de fotografie artistică intitulată "KLIP-A", au fost realizate de profesionişti din presa şi televiziunea română, expoziţia fiind vernisată în premieră în capitala României, la Bucureşti, in perioada mai-iunie 2009, iar in perioada iunie-iulie 2010 această expoziţie a fost vernisată la Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava.

În prezent cele peste 80 de fotografii alb/negru şi color de dimensiuni 40x55 cm. se află în incinta Muzeului de Arte din Cernăuţi, vernisate în cadrul expoziţiei de fotografii artistice „KLIP-A”. Menţionăm, de asemenea, că expoziţia este înrămată, cu sticlă antireflex şi a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România şi a Sindicatului Operatorilor Profesionişti din TVR.

La deschiderea oficială a expoziţiei au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din nordul Bucovinei, diplomaţi români de la Consulatul General al României la Cernăuţi, în frunte cu doamna Tatiana Popa, Consul General, lideri ai asociaţiilor naţional-culturale româneşti din nordul Bucovinei, scriitori, profesori, studeneţi.

Prin aceste activităţi culturale, organizatorii români şi ucraineni, vor să demonstreze că relaţiile de colaborare dintre cele două ţări pot deveni mai stranse şi datorită unor astfel de manifestări, cum este expoziţia de fotografii artistice "KLIP-A”.

Vitalie ZAGREA

Fotografii de Nicolae HAUCA





SURSA: http://www.youtube.com/watch?v=kfWiAlv337M
Descarcă pozele de aici câte una sau tot albumul odată:
https://picasaweb.google.com/101973884105341374821/KlipALaCernauti?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNyK4IOC5baF6wE&feat=directlink

1 decembrie - Ziua naţionala a României
ADMINISTRAŢIA REGIONALĂ DE STAT CERNĂŢI,
DIRECŢIA REGIONALĂ PT. CULTURĂ CERNĂŢI,
CENTRUL CULTURAL INSTRUCTIV- METODOLOGIC AL BUCOVONEI,
CLUBUL POPULAR DE ARTIŞTI FOTOGRAFI "POZITIV"
în parteneriat cu
CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUŢI şi
FUNDAŢIA UMANITARĂ CLOPOT – CLUBUL ARTELOR VIZUALE SUCEAVA
au vernisat
expoziţia de fotografie artistică intitulată

"KLIP-A",


care a fost realizată de profesioniști din presa și televiziunea română, fiind vernisată în premieră la București în Romania în perioada mai-iunie 2009, iar în perioada iunie-iulie 2010 la Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava.

Expoziția cuprinde 80 de fotografii alb/negru și color de dimensiuni 40x55 cm. Menționăm de asemenea că expoziția este înrămată, cu sticlă antireflex şi a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și a Sindicatului Operatorilor Profesioniști din TVR.

Vernisarea a avut loc pe data de 02 decembrie 2011 la ora 16.00 în sediul Muzeului de arte din Cernăuţi.









1 декабря – Национальный день Румынии
Черновицкая областная государственная администрация,
Областное управление культуры,
Культурно-просветительный центр Буковины,
Народный любительский фотоклуб "Позитив"

в партнёрстве с

Генеральным консульством Румынии в Черновцах,
Гуманитарным фондом «Колокол» и Клубом визуальных искусств из г. Сучава.
провели открытие художественной



ФОТОВЫСТАВКИ "КЛИП-А" (Мгновение),

которая была подготовлена профессионалами румынского телевидения и других средств массовой информации, выставлялась первый раз в Бухаресте в период с мая по июнь 2009 года, а в июне-июле 2010 года в помещении клуба визуальных искусств в Shopping City Сучава.
Выставка включает 80 чёрно-белых и цветных фотографий с размерами 40x55 см в фоторамки с антибликовым стеклом.
Оформлена фотовыставка при содействии Союза кинематографистов Румынии и Синдикатом профессиональных операторов государственного румынского телевидения TVR.

Открытие состоялось 02.12.2011в 16.00 в Художественном Музее г. Черновцы.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu