Ascultă Online Radio Cernăuți

9 mai 2017

Parada Portului Popular Românesc - 2017.

VEZI 33 DE VIDEOCLIPURI MAI  JOS;


                În după amiaza zilei de 14 mai 2017  a avut  loc cea de a treia  ediție a sărbătorii  Parada Portului Popular Românesc    ca de obicei, pe fosta stradă Domnească, pietonala a orașului Cernăuți, actualmente  Olga  Kobyleanska. 
Punctul de plecare al colectivelor a fost  de la intersecția străzii Catedralei cu Kobyleanska, în dreptul Catedralei Pogorârea Sfântului Duh.Frumoasele  noastre costume populare ne ajută să ne simțim cu toții bine. Așa precum i-au ajutat și pe strămoșii noștri de-a lungul timpului.

Alături de noi au  evoluat diverse colective de artiști amatori, ansambluri de dans, colective etnofolclorice din regiune, precum şi artiști profesioniști din România și Republica Moldova. Printre ei se va număra, ca de fiecare dată, distinsa noastră cântăreață Maria Iliuț, care şi-a luat zborul spre culmile artei populare de la poalele Carpaților noștri.

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (00380954355188)


NOTĂ: În fiecare an, în cea de-a doua duminică din luna mai, se sărbătorește ZIUA NAȚIONALĂ a PORTULUI TRADIȚIONAL din ROMÂNIA - printr-o lege care a fost publicată pe 13 mai 2015, în Monitorul Oficial.

Cu prilejul acestei zile se organizează activităţi sociale, spectacole şi concursuri cultural-artistice, prin care se evidenţiază valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiţionale specifice fiecărei zone.
Autorităţile administraţiei publice, serviciile publice deconcentrate din subordinea acestora, cu atribuţii în domeniu, pot acorda sprijin material, financiar şi logistic pentru organizarea Zilei Naţionale a Portului Tradiţional din România.
Totodată, aceste instituţii pot organiza aceste manifestări culturale în colaborare cu fundaţiile, asociaţiile, organizaţiile neguvernamentale care au ca obiect de activitate promovarea culturii tradiţionale...















4 comentarii:

  1. http://hurmuzachi.com/2017/05/10/a-treia-editie-a-sarbatorii-parada-portului-popular-romanesc-14-mai-2017-bucovina-cernauti/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi binevenit si un telefon de contact al organiyatorilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi 00380954355188

      Ștergere