Ascultă Online Radio Cernăuți

17 apr. 2020

S-a stins din viață dl. Ion Bodnar

CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUȚI

La 17 aprilie 2020, a încetat din viață la vârsta de 36 de ani Ion Bodnar, unul din cei mai talentați muzicieni români din Ucraina.
Ion Bodnar - dirijor și violonist, a participat activ la viața cultural-spirituală a românilor din regiunea Cernăuți, fiind considerat unul din cei mai talentați violoniști din nordul Bucovinei. A fost coordonatorul orchestrei de muzică populară „Trandafir” din localitatea bucovineană Voloca și dirijorul corului Bisericii „Sfântul Nicolae”.
Consulatul General al Romaniei la Cernauti anunță cu regret această pierdere pentru comunitatea de români din Ucraina și transmite sincere condoleanțe rudelor și familiei îndurerate!
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
La vârsta de 36 de ani s-a stins din viață dl. Ion Bodnar, iscusit viorist și dirijor al orchestrei de muzică populară din Voloca, raionul Hliboca, dirijorul corului bisericesc din această localitate.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în împărăția Sa! Colectivul redacției „Monitorului bucovinean” exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor defunctului. 
Monitorul Bucovinean

Iscusitul dirijor și violonist din nordul Bucovinei, Ion Bodnar, s-a stins din viață

Doliu mare în rândurile comunității românești din Ucraina. La 17 aprilie, de Vinerea Mare, a încetat să mai bată inima iscusitului dirijor și violonist din nordul Bucovinei, Ion Bodnar.
A fost coordonatorul orchestrei de muzică populară „Trandafir” din localitatea bucovineană Voloca, dirijor al corului Bisericii „Sfântul Nicolae”. A participat activ la viața cultural-spirituală a românilor din regiunea Cernăuți, fiind considerat unul dintre cei mai talentați muzicieni români din Ucraina.
S-a stins din viață la vârsta de 36 de ani în spitalul central raional din Hliboca, unde a fost internat la 13 aprilie, fiind suspectat de COVID-19. Medicii nu au reușit să-i salveze viața.
A lăsat în urmă doar amintiri frumoase, a știut să aline sufletele românilor cu vocea dată de Bunul de Sus și cu vioara pe care o mânuia cu măiestrie.
Dumnezeu să îl odihnească în pace...
Agenția BucPress – www.bucpress.eu    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


...Fără a-și lua rămas bun, doar la 36 ani, a plecat în lumea celor drepți încă un Bun Român -
Maestrul Ion BODNAR din Voloca...
...Speram că va înfrunta boala și va reveni, ca în fiecare an, în a doua zi de Sfintele Paști, împreună cu corul bisericesc, la Stejarul din Codrii Cosminului pentru a-i comemora pe arcașii lui Ștefan cel Mare și Sfânt...
...
....Bunul Dumnezeu, văzându-l că-i unul dintre cei mai Buni, a hotărât altfel - L-a luat în ceruri chiar în Vinerea Mare...
...
Uniunea Interregională “Comunitatea Românească din Ucraina” aduce sincere Condoleanțe Familiei îndurerate...
Dumnezeu Să-L IERTE!
Maestrul ION BODNAR Va rămâne în inimile și memoria noastră pentru totdeauna ca un Bun Creștin și Român... 
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////












A încetat pentru totdeauna vioara lui Ion Bodnar…


17 04 2020 LC site BODNAR
În Vinerea Patimilor, în rândurile comunității românești din regiunea Cernăuți s-a răspândit o veste-fulger, o veste neagră și dureroasă – a încetat să bată inima lui Ion Bodnar, virtuos violonist, conducătorul Orchestrei de muzică populară „Trandafir” de la Casa de cultură din Voloca, dirijorul corului Bisericii Sfântul Nicolae din localitate.
A plecat în lumea veșniciei marele și tânărul lăutar al Volocii în vârstă de 37 de ani. A fost răpus de boala strașnică în cea mai neagră zi a anului. Luminoasă și senină a rămas amintirea despre el ca și melodiile lăutărești pe care le culegea de pe strunele viorii sale fermecate.
Ion Bodnar a fost cunoscut pe toate meleagurile unde se vorbește și se cântă românește. Despre el a scris deseori și ziarul „Libertatea Cuvântului”. În aceste momente grele și tragice exprimăm profunde condoleanțe familiei și rudelor îndurerate. Să-l aibă Dumnezeu în dreapta Sa!
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com




VEZI MAI JOS  50 DE VIDEO CLIURI>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu