Ascultă Online Radio Cernăuți

25 aug. 2016

LA HERȚA DE ZIUA INDEPENDENȚEI 2016 A UCRAINEI

"La multi ani, Ucraina!
З Днем Незалежності, Україно!
Ucraina sărbătorește astăzi, 25 de ani de la ziua în care, la 24 august 1991, Rada Supremă de la Kiev a adoptat Declarația de Independență. Colapsul ideologiei comuniste a făcut posibil eliberarea națiunilor care formau statul sovietic și favorizat apariția de țări care în toată această perioadă își consolidează independența și suveranitatea.
Anul acesta, Ucraina traversează momente dificile și tocmai de aceea vreau să îmi exprim sentimentele de solidaritate cu poporul ucrainean, care dorește să își construiască un destin democratic, alături de familia statelor europene.
Am certitudinea că, prin eforturile noastre comune vom contribui, și în continuare, la dezvoltarea parteneriatului bilateral, orientat spre împlinirea destinului european al Ucrainei, spre construirea unui viitor prosper al cetățenilor ei, în demnitate și libertate, într-o Europă unită.
Felicit poporul ucrainean în această zi importantă și urez mulți ani Ucrainei independente, suverane și democratice!"
Eleonora Moldovan,  consul general al României la Cernăuti





 VEZI 60 DE  VIDEO  AICI:https://www.youtube.com/watch?v=Jj0wrZw4EYg&list=PLOQqVtnkhWmgT96xK1WXNIFDMVz_nSdos

"La 24 august 2016, la Herta, au avut loc ample manifestari dedicate Zilei Independentei Ucrainei si aniversarii a 25 de ani de la reaparitia in regiunea Cernauti a raionului Herta. Herta este raionul din Ucraina cu cel mai mare procent de etnici romani, peste 95%. Speram, ca dupa incheierea procesului de decomunizare, raionul Herta sa ramana un raion cu populatie romanofona compacta, asa cum a fost de-a lungul istoriei.
In aceeasi zi, am asistat la un deosebit Festival de folclor romanesc, sustinut de colective artistice locale, din Romania si R. Moldova.
Multumim conducerii raionului pentru invitatie, tuturor participantilor la manifestarile ce au marcat Ziua Independentei Ucrainei si, totodata, au scos la iveala inestimabilul tezaur folcloric romanesc bucovinean si din R. Moldova".
Ionel IVANministru-consilier, adjunct al şefului de misiune la Consulatul  general  al  României la Cernăuți
SURSA: https://www.facebook.com/ionel.marin.ivan?pnref=story.unseen-section
FOTOREPORTAJ SI MATERIALE  VIDEO  DE NICOLAE HAUCA



























































MAI    MULTE  FOTOGRAFII  VEZI  AICI:
https://www.facebook.com/nicolae.hauca/media_set?set=a.10206427082027425.1073742211.1579975698&type=3&pnref=story

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu