Ascultă Online Radio Cernăuți

10 iun. 2016

La Tarnauca, în raionul Herța, regiunea Cernăuți, au fost pomeniți eroii satului




Eleonora Moldovan , Consul General al  României la Cernăuți 


De Ziua Înălțării, gospodarii satului, împreuna cu autoritățile regionale, raionale și locale, s-au rugat pentru sufletele celor care au murit în deportare, departe de casă și familie.
Biserica Ortodoxă Română a rânduit ca de Înălțare să fie pomeniți eroii neamului, care s-au luptat și au murit pentru păstrarea credinței strămoșești și a valorilor identitare. Rugăciuni au fost rostite în întreaga țară, în fiecare biserică și comunitate, credincioșii au pomenit pe cei care ne-au asigurat libertatea expresiei şi conștiinței, lecții de istorie vie necesare tuturor și mai cu seamă tinerei generații.
Și în Ucraina, în luna iunie au fost instituite tradițiile evenimentelor comemorative, fiecare comunitate își plange eroii și aprinde candele pentru sufletele lor.
La acțiunea comemorativă de la Tarnauca, de la Troita si Monumentul, ridicate în memoria celor deportați în Siberia, au participat elevi și profesori din cadrul Școlii din localitate, reprezentanți ai societăților românilor din regiunea Cernăuți, mass media, președinții raionului, gospodari din sat și raion.
Mulțumesc primarului de Tarnauca și domnului Alexandru Platonov pentru invitație.
Hristos s-a Înălțat 
FOTOREPPORTAJ SI  MATERIALE VIDEO DE NICOCLAE HAUCA



 






 





DE ZIUA EROILOR – 2016 LA  CERNĂUȚI  
" 9 IUNIE - ZIUA EROILOR" - este, din acest an, 
SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ a POPORULUI ROMÂN - 
când se fac slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc... 
În aceeași zi, la șase săptămâni de la Învierea Domnului Iisus Hristos, în ziua de joi, creștinătatea sărbătorește cu mare fast - ÎNĂLȚAREA DOMNULUI - unul dintre cele 12 mari Praznice Împărăteşti ale Bisericii Creștine
FOTOREPORTAJ  ȘI MATERIALE  VIDEO DE  NICOLAE HAUCA

18 Video - https://www.youtube.com/watch?v=KhuUNReVi9o&list=PLOQqVtnkhWmhJLjNLSPBIv2Y28fIAo4lD 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu