Ascultă Online Radio Cernăuți

14 iun. 2016

La Botoşani a avut loc decernarea premiilor Eminescu pentru literatură

NICOLAE ȘAPCA 

Vasile Bâcu premiat cu „Teiul de Aur”
Toarnă, frate, toarnă tare,
Să udăm vreo șapte zile
Floarea „Teiului de aur”
Ce-a cules-o B.Vasile

În centrul istoric al municipiului Botoşani a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Eminescu pentru literatură, arte vizuale, colecţii şi colecţionari. Este cea de-a 15-a ediţie în care se acordă premiile „Teiul de Aur” şi „Teiul de Argint” pentru maeștrii care şi-au dedicat creaţiile poetului naţional. Acestea au fost acordate de Editura „Geea”. Iată numele celor învredniciți de înaltele distincții: au fost medaliaţi respectiv cu aur şi argint pentru literatură — Mihai Cimpoi din Chişinău şi Ana Maria Gâbu din Dorohoi. Pentru arte vizuale — Ion Daghi din Chişinău, Ioan Vânău din Iaşi şi Daniel Relenschi din Botoşani, iar dintre colecţionari au luat premiul Ionel Novac din Bucureşti şi Radu Vasiliu din Bârlad.
„Premiul Eminescu „Teiul de Aur” pentru publicistică i-a revenit colegului și prietenului nostru Vasile Bâcu, redactor-șef la „Gazeta de Herța”, președintele Societății pentru cultură românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi.
Ne bucurăm de succesele și înalta apreciere a scrisului confratelui nostru de breaslă, originar din Oprișeni. Din suflet îi dorim să atingă noi culmi. La mai mulți și la mai mare!
Cu toată stima – N.Ș. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu