Ascultă Online Radio Cernăuți

6 dec. 2015

COMEMORAREA ACADEMICIANULUI (RM) CONSTANTIN POPOVICI (1924 - 2010) LA GIMNAZIUL N.6 DIN CERNĂUȚI




VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=1KEamEO375c&list=PLOQqVtnkhWmhNAPRSujG8OrGCKS9569gd 
Cunoscutul Eminescolog Constantin Popovici s-a nascut la 21 mai 1924 in satul Romancauti, regiunea Cernauti. A absolvit Facultatea de filologie a Universitatii de Stat din Cernauti. Activitatea de cercetare in cadrul Academiei de Stiinte a Moldovei a inceput-o in anul 1955. De atunci si pana la deces a muncit in cadrul acestui for stiintific.
Constantin Popovici a detinut titlurile de doctor habilitat in filologie, profesor, academician al ASM si membru de onoare al Academiei de Stiinte a Scolii Superioare din Ucraina, Doctor Honoris Cauza al Universitatii Nationale din Cernauti, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova si a celei din Ucraina, membru la Uniunii Jurnalistilor din Moldova.
Este autorul editiei critice complete a scrierilor lui Mihai Eminescu. A semnat in reviste literare numeroase studii si eseuri. Constantin Popovici a lasat mostenire o bogata opera, insumand peste 500 de lucrari stiintifice, inclusiv peste 60 de carti – monografii, culegeri tematice, schite, publicistica si literatura artistic.

 FOTOREPORTAJ SI  MATERIALE   VIEO DE  NICOLAE HAUCA 









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu