Ascultă Online Radio Cernăuți

18 aug. 2015

“FOLKEVER“ - festival de atitudine culturală. Ediţia a VII-a / 18, 19, 20 septembrie 2015



I. OBIECTUL ŞI SCOPUL FESTIVALULUI

Festivalul „Folkever” este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează tinerilor cantautori români de muzică folk şi tinerilor poeţi români, din ţară şi străinătate.

Festivalul are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk şi ale poeziei și promovarea tinerilor artiști.

II. ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA FESTIVALULUI

Festivalul Folkever, Ediţia a VII-a, se va desfăşura anul acesta în perioada 18-20 septembrie, şi este organizat de către Asociaţia Pentru Cultură şi Solidaritate “Peter Tomaschek” din Siret, în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Rădăuți, cu sprijinul Primăriei oraşului Siret și a Consiliului Judeţean Suceava.

Manifestarea va avea ¤ Secţiunea “Poezie – creaţie ”
Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. În cele trei seri de spectacol, vor avea loc recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk şi tineri cantautori, câştigători ai ediţiilor precedente, şi momente poetice susţinute de poeţi consacraţi şi nume tinere din zonă poeziei, prezentări de carte, reviste culturale, lansări de carte, expoziții de caricatură, expoziții de fotorafie și sculptură.

III. CONDIŢII DE PARTICIPARE

Secţiunea Poezie - În vederea participării la această secțiune, cei interesaţi vor trimite, până la data de 6 septembrie 2015, pe adresa de e-mail folkever@gmail.com, următoarele:
¤ Un număr de 5 creaţii personale nepublicate, tehnoredactate – Times New Roman, caracter de 12; pe fiecare pagină se va trece un moto reprezentativ pentru concurent ;
¤ Un CV al participantului;
¤ Copie după cartea de identitate/ paşaport;
Concursul de poezie se va desfăşura online. Creaţiile vor fi dezbătute de un juriu de specialitate. Câştigătorul Trofeului pentru poezie va fi invitat la Siret și Rădăuți pentru a lua parte la toate acţiunile din cadrul festivalului şi îşi va prezenta creaţiile în faţa tuturor celor prezenţi.
Cei selectați vor fi anunțați până pe data de 14 septembrie 2015.
Informaţii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numărul 0746/132218 sau la adresa de e-mail folkever@gmail.com persoana de contact fiind directorul festivalului, Ioan Mateiciuc.

Prezenţa concurenţilor confirmaţi se va face în ziua de 18 septembrie 2015, cel târziu ora 12.00 la Rădăuți.
Se vor asigura condiţii de masă şi cazare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu