Ascultă Online Radio Cernăuți

8 iun. 2014

130 de ani de la sfinţirea Paraclisului „Trei Ierarhi” din Cimitirul Central al oraşului Cernăuţi
 Sâmbătă,  07.06.2014, la Paraclisul „Trei Ierarhi” din Cimitirul Central al oraşului Cernăuţi, în cripta căruia se află osemintele înalţilor ierarhi ai Bucovinei de până la sfârşitul celui de al doilea război mondial, a  fost  oficiat  un   serviciului divin consacrat împlinirii a  130 de  ani de la  sfinţirea acestui  lăcaș sfânt.
   
Sfânta Liturghie, a fost oficiată de un sobor de preoţi români şi ucraineni din regiunea Cernăuți, Ucraina. Astfel, în această zi deosebită, alături de părintele paroh Cristofor Gabor, s-a aflat episcopul Meletie.
Merită să fie pomeniţi cu un cuvânt de bine pentru strădaniile depuse  la amenajarea Paraclisului şi a teritoriului de pe lângă el toţi cei care au fost alături de părintele Cristofor în dorinţa-i frumoasă de a transforma sfântul lăcaş într-o adevărată bijuterie, dar primii din rândul acestora este paracliserul Nicolae Toma, român originar din Boian.

De menţionat este, de asemenea, şi faptul că părintele Cristofor nu s-a îngrijit numai de reparaţia Paraclisului Mitropolitan, ci şi de amenajarea teritoriului, în special a aleii ce duce spre sfântul lăcaş de odihnă a sfinţilor ierarhi bucovineni. Mai mult, au fost reparate şi câteva monumente funerare. Printre acestea se numără şi mormântul unuia dintre vrednicii vlăstari ai renumitei familii Hurmuzachi, care se afla într-o stare deplorabilă.

Video  şi fotografii de Nicolae HAUCA.15 VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=HFHCroY-CRQ&list=PLOQqVtnkhWmi8lbIUtrRQ2dOz7ifDb1GV
http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=13651:130-de-ani-de-la-sfinirea-paraclisului-trei-ierarhi-din-cimitirul-central-al-oraului-cernui&catid=49:cultura--culte&Itemid=74

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu