https://www.facebook.com/trinitastv/videos/1937823603018724/?t=13
https://www.youtube.com/watch?v=iY9lHXgdc0U&fbclid=IwAR2Y7lRDUGTjdhTkv3mShKAgY70YzvL2eIzvewFNvZS5TBZnewBN6rux3is
Veste tristă de la Mahala. La vârsta de 83 ani, s-a stins din viață doamna Aurora Bujenița, una dintre puținii supraviețuitori ai deportărilor staliniste din nordul Bucovinei și Basarabia.
„Foamea e ceva straşnic, voi nici închipuire n-aveţi”, spunea printre lacrimi doamna Aurora, într-una dintre numeroasele sale mărturii relatate jurnaliștilor. Avea doar patru ani, când ea şi fratele ei de un an au fost luaţi de acasă, împreună cu mama, mătuşa şi bunica şi duşi în asprimea Rusiei din 1940. Drama prin care a trecut dar şi ce a ţinut-o în viaţă, sunt prezentate într-un film documentar realizat de agenția Agerpres.
Doamna Aurora va rămâne în memoria consătenilor și comunității românești – o bună creștină și o adevărată româncă, iubitoare de neam și țară. Dumnezeu s-o odihnească în pace!
La vârsta de 83 de ani a trecut din această viață Aurora Bujeniță, supraviețuitoare a deportărilor staliniste. Luată din satul Mahala, de lângă Cernăuți, în 1941, a fost dusă împreună cu fratele de 1 an, mama, bunica și o mătușă, dincolo de fluviul Peciora, tocmai în nordul Siberiei. Cinci ani mai târziu, din cele 350 de familii românești deportate atunci vor supraviețui și se vor întoarce în Bucovina de Nord doar 60 de persoane. Alături de povestea Aniței Nandriș-Cudla, deportată 20 de ani în Siberia, povestea Aurorei Bujeniță se înscrie în seria celor mai dramatice relatări despre suferința și supraviețuirea românilor din teritoriile ocupate de URSS. TRINITAS TV a realizat un interviu cu Aurora Bujeniță la Mahala, în anul 2017, despre urmările masacrului de la Lunca. Dumnezeu să o odihnească în pace! #Deportări #Dumnezeusăoierte
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu