Ascultă Online Radio Cernăuți

14 mai 2020

La Cernăuți s-a încheiat cea de a doua ediție a Școlii jurnalistului român

Cultură
Redactor: Marin Gherman
14 mai 2020


La Cernăuți s-a încheiat cea de a doua ediție a Școlii jurnalistului român
Centrul Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, cu sprijinul ICR prin Compartimentul Comunități Istorice, a încheiat cea de a doua ediție a Școlii jurnalistului român, dedicată dicției, managementului editorial și combaterii știrilor false.
Cursurile sprijinite de ICR în cadrul proiectului „Ateliere de perfecționare pentru jurnaliști la Cernăuți” s-au desfășurat în regim online timp de 2 săptămâni, participând peste 30 de jurnaliști, blogeri, studenți și elevi.
Trainerii Carmen Ivanov și Mihai Crăciun au coordonat atelierele de dicție, învățând cursanții cum se prezintă știrile de televiziune și radio, cum se pronunță corect și cu intonație, cum putem să ne stăpânim emoțiile în momentele dificile. Participanții la școala jurnalistului român au luat parte cu mare interes la cursurile de dicție coordonate de Carmen Ivanov, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dicție din România, care a antrenat peste 20.000 de persoane în ultimii 13 ani.
În a doua săptămână a cursurilor, la solicitarea jurnaliștilor români din Ucraina, expertul media Marian Voicu a prezentat o serie de prelegeri pe tema politicilor editoriale și tehnicilor de identificare / combatere a știrilor false, fiind autorul unei lucrări de referință în spațiul românesc „Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism”.
La Școala jurnalistului român au participat studenți de la Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității Naționale din Cernăuți, de la Colegiul Biblic din Cernăuți, două eleve din nordul și sudul Bucovinei, jurnaliști de la Radio Bucovina, Radio Cernăuți, Radio Ucraina Internațional, Agenția BucPress din Cernăuți, revista „Glasul Bucovinei”, Radio Tisa FM (regiunea Transcarpatia), BucPress TV, revista „Prichindeii din Cernăuți”, ziarul „Glasul Nordului” (județul Botoșani), portalul Asociației „Casa Mării Negre” (Constanța), portalul Asociației Identitate Culturală Contemporană (București), portalul Fundației de Binefacere „Resurse și Inițiative Sociale” (Kiev), blogurile „Euromedia Bucovina” și „Valea Prutului” din regiunea Cernăuți.
În timpul Școlii jurnalistului român au fost discutate principalele provocări pentru publicațiile de limba română din Ucraina, conturate unele căi de soluționare a problemelor existente prin consolidarea cooperării interinstituționale și personale. Majoritatea participanților la cursuri au solicitat Centrului Media BucPress și ICR București să continue acest proiect prin desfășurarea unor noi ediții a școlii jurnalistului român la Cernăuți în regim online sau offline.
Centrului Media BucPress aduce mulțumiri ICR, echipei Dicție.ro (Carmen Ivanov și Mihai Crăciun), jurnaliștilor Marian Voicu (TVR) și Andreea Orosz (RFI România) pentru sprijinul oferit în cadrul desfășurării atelierelor de perfecționare pentru jurnaliștii români la Cernăuți.
Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu