Ascultă Online Radio Cernăuți

11 ian. 2017

15 ianuarie – Ziua Naţională a Culturii Române

Dragi compatrioţi!
Cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii Române şi a Zilei de naştere a marelui nostru poet Mihai Eminescu în sala „Bucureşti” a Centrului Cultural Român ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (str. O. Kobyleanska, 9) va avea loc un recital de romanţe sub genericul eminescian
LA STEAUA CARE-A RĂSĂRIT
susţinut de câţiva dintre cei mai talentaţi interpreţi bucovineni – Carolina Jitaru, Elena Nandriş, Maria Dovghei, Gheorghe Posteucă, Dumitru Caulea, Gheorghe Puiu, Mirabela Plevan, acompaniaţi de dna profesoară Nelea Crăciun,la pian, precum şi Alexandru Tărâţeanu , acompaniat de colegul său Paul Bîlha de la Institutul de Arte „George Enescu”(la chitară) din Iaşi
Vă aşteptăm cu drag. Intrare liberă. Începutul la ora 16. 30
2 comentarii:

 1. La Bucuresti, Academia Daco Romana (ADR) in frunte cu presedintele acesteia D-l Gheorghe Stroe, in ziua de 15 Ianuarie a.c., va depune o coroana de flori si va evoca memoria marelui scriitor Mihai Eminescu. Prezenta la orele 9,45 in Parcul din fata Hotelului RestaurantAthene Palace.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. MANIFESTĂRI CULTURALE PRILEJUITE DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA CERNĂUȚI
   15 IANUARIE 2017
   ora 10.00 – Depunere de flori la Bustul lui Mihai Eminescu, Casa “Aron Pumnul”, Cernăuți (str. Aron Pumnul, 19)
   ora 11.00 - Depunere de flori la Monumentul lui Mihai Eminescu, din centrul oraşului Cernăuţi
   ora 12.00 – Concursul de recitare a operei eminescine, cu participarea elevilor de la școlile cu predare în limba română din regiunea Cernăuți. Eveniment organizat de Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți - Gimnaziul nr. 6 din Cernăuți (str. Șeptițcoho, 19)
   ora 14.00 – Recital ”Cu Eminescu în suflet”, organizat la Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească Cernăuţi din cadrul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi (str. Gaidar, nr. 9 A)
   ora 15.30 - Masa rotundă cu tema ”Eminescu, poet al ființei”, la sediul Societății pentru Cultură Română ”Mihai Eminescu” din Regiunea Cernăuți (Piața Centrală nr. 9)
   ora 17.00 - Seară românească de romanţe pe versuri de Mihai Eminescu, în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (str. Kobileanska, 9).   Organizatori:
   Societatea Scriitorilor Români din Regiunea Cernăuți
   Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității Naționale ”Iurii Fedcovici” din Cernăuți
   Lectoratul Român al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale ”Iurii Fedcovici” din Cernăuți
   Societatea pentru Cultură Română „Mihai Eminescu” din Cernăuţi
   Muzeul Literar „Mihai Eminescu” din Cernăuţi
   Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi
   Fundaţia Culturală „Casa Limbii Române”
   Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi
   Liga Tineretului Român ”Junimea” din regiunea Cernăuți
   Biblioteca ”Glasul Bucovinei”
   Consulatul General al României la Cernăuţi

   Ștergere