Ascultă Online Radio Cernăuți

25 ian. 2018

CERNĂUȚI. 2018. Spectacolul Hora mare-n gara mică.




La Cernăuți, în data de 28 ianuarie 2018, a avut loc Spectacol extraordinar”Hora mare-n Gara mica” - un proiect inițiat de Centrul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Liga Tineretului Român ”Junimea” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți.


Spectacol românesc la Filarmonica de Stat din Cernăuți


Institutul 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni a organizat un spectacol de muzică românească sub genericul 'Hora mare-n gara mică', avându-i invitați pe renumiții interpreți Elena Marmoreanu, Gabriel Dorobanțu, Adriana Trandafir, Ilie Caraș, Nicolae Datcu, Alexandra Dan, Alexandru Tărăţeanu şi Ansamblul de dansuri "Alunelul" din comuna Horbova, regiunea Cernăuți, informează Agerpres.

Timp de trei ore, românii din regiunea Cernăuți au avut parte de o atmosferă vibrantă şi au asculta melodii tradiționale romanești. Spectacolul care marchează Ziua Culturii Naționale a avut loc la Sala Filarmonicii Regionale de Stat din Cernăuţi, Ucraina, pe data de 28 ianuarie 2018, începând cu ora 15:00.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Liga Tineretului Român 'Junimea' din regiunea Cernăuţi şi cu sprijinul Consulatului General al României la Cernăuţi.

Proiectul se încadrează în Programul Strategic - Spaţiul Cultural Românesc Comun - Centenar Marea Unire 1918 - 2018 al Institutului 'Eudoxiu Hurmuzachi' pentru românii de pretutindeni pe anul 2018. 
BucPress


Sărbătoare de suflet pentru românii din regiunea Cernăuți

EmailImprimarePDF
01_romani_regiunea_cernautiSala Filarmonicii Regionale de Stat din Cernăuți a devenit neîncăpătoare pentru sutele de români din regiune care au venit să se bucure de muzica tradițională românească, transmite Romanian Global News.

Pe scenă au urcat artiști renumiți din Țară, dar și din Bucovina. Elena Merișoreanu, Gabriel Dorobanțu, Adriana Trandafir, Ilie Caraș, Nicolae Datcu, Alexandra Dan, Alexandru Tărățeanu și Ansamblul Alunelul au oferit în data de 28 ianuarie 2018 un adevărat regal de muzică și dans.
Spectacolul „Hora mare-n gara mică" a fost organizat cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni la iniţiativa Ligii Tineretului Român „Junimea" din regiunea Cernăuți şi a Consulatului General al României la Cernăuți pentru a marca Ziua Culturii Naționale.
Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun – Centenar Marea Unire 1918 – 2018 al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pe anul 2018.
Gabriel Dorobanțu a cântat pe scena Casei de Cultură din Crasna, regiunea Cernăuți
Artistul Gabriel Dorobanțu a cântat pe scena Casei de Cultură din Crasna, în cadrul unui spectacol de muzică românească cu genericul „Hora mare-n gara mică", împreună cu renumiții interpreți Elena Merișoreanu, Ilie Caraș, Nicolae Datcu, Alexandra Dan – informează Agenția BucPress.
Spectacolul de muzică românească „Hora mare-n gara mică", a încheiat seria manifestărilor organizate de Consulatul General al României la Cernăuți, în regiunea Cernăuți, consacrate Zilei Culturii Româneşti – se spune într-un comunicat al instituției diplomatice românești acreditate la Cernăuți.
Spectacolul din Crasna a avut loc după cel din Cernăuți, inițiat de Institutul" Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni și derulat în parteneriat cu Liga Tineretului Român "Junimea" din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți.
„Mulțumim instituțiilor și organizațiilor implicate în implementarea acestor proiecte pentru parteneriat și buna organizare a manifestărilor", a scris pe contul său de Facebook Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu