Ascultă Online Radio Cernăuți

19 dec. 2016

FLORIE DALBE - 2016 LA CERNĂUȚI, UCRAINA.





Eleonora Moldovan, Consul  general la  Consulatul general  al  Romaniei   la   Cernauți.

Românii din regiunea Cernăuți au participat la cea de a XXII-a ediție a Festivalului de tradiții de Crăciun "Florile Dalbe", organizat de Societate pentru Cultură Românească din regiunea Cernăuți "Mihai Eminescu".
Cernăuți
18 decembrie 2016
Zeci de cete de colindători din localitățile din regiunea Cernăuți au adus pe scenă Palatului Academic din Cernăuți vestea minunata a nașterii Mântuitorului Hristos. Frumusețea tradiției și colindului a fost prezentată sutelor de spectatori, români și ucraineni, prezenţi azi la Cernauti, pentru a mărturisi, în diferite forme, păstrarea și perpetuarea tradiției Crăciunului, la comunitatea românească din Cernăuți!
Din România, a participat la acest eveniment Ansamblul"Dorulet" din Durnestii de Botoșani.
Fie ca aceste manifestări să ne pregateasca pentru Sărbătoarea Nașterii Pruncului, să zidească ieslea bucuriei în sufletele noastre, pentru a-l primi și anul acesta cu aceeași tenacitate și fericire pe cel ce aduce Mântuire, Pace și Iubire!
Felicitări președintelui Societății "Mihai Eminescu" domnului Vasile Bacu, pentru buna organizare a Festivalului "Florile Dalbe", ediția XXII!
SURSA TEXT; www.facebook.com

FOTOREPORTAJ  SI   MATERIALE  VIDEO DE  NICOLAE HAUCA
Ancuta Bacu E o acțiune de bilanț al anului 2016, susținută ca întotdeauna de Consulatul General al României la Cernăuți. Vă mulțumim din suflet, penru că o faceți nu din obligație de serviciu, din inimă de Români adevărați o faceți! (Vasile Bâcu)
 A fost una dintre cele mai reusite manifestari culturale romanesti din Cernauti. Multumim ca ne invatati permanent sa redevenim ceea ce suntem, romani. Mai mult ca oriunde, in Bucovina nu poti uita ca esti roman, pentru ca asta inveti zi de zi! O Dovada de toleranta etnica, de democratie si libertate de exprimare. 
Ionel IVANministru-consilier, adjunct al şefului de misiune la Consulatul  general  al României  la  Cernăuți.

SURSA TEXT: www.facebook.com
















3 comentarii:

  1. Felicitări N.Hauca. Felicitări adevăraților bucovineni! Gh.HRENIUC

    RăspundețiȘtergere
  2. Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI ‌
    mehedinti@agerpres.ro
    Кому: "euromedia@mail.ru"

    сегодня, 14:29
    >La multi ani, bucurii si sanatate tuturor celor care trudesc la slova
    romanească. Viata lunga revistei. Al Vostru Florian Copcea, Tr. Severin

    RăspundețiȘtergere