Ascultă Online Radio Cernăuți

21 ian. 2018

Lansare de carte la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți



Vezi  aici 15  videolipuri:


https://www.youtube.com/watch?v=rPQBsPp8qMU&list=PLOQqVtnkhWmgdQkOS32tvRfVhrZmoo5kD
Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a avut loc lansarea următoarelor publicații:
- Cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița NANDRIȘ-CUDLA, ediția a VII-a (prefață de Gheorghe NANDRIȘ, introducere de Ștefan HOSTIUC). Volumul a fost tipărit la Cernăuți (editura Druc Art), în baza unui contract semnat de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și Editura „Humanitas” (deținătoarea copyrightului) printr-un contract semnat de Editura „Humanitas” și Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, cu sprijinul financiar al Primăriei comunei Mahala (primar Elena Nandriș) și vicepreședintelui Centului Cultural Român, av. dr. Eugen Patraș.

- Cartea „Unirea Bucovinei 1918” de Radu ECONOMU. Volumul a apărut în 1994, la Editura Fundației Culturale Române. În 2011 el a fost reeditat la Cernăuți (Editura Alexandru cel Bun), cu sprijinul financiar al avocatului Eugen Patraș.

- Revista „Septentrion literar” editată de Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ilie T. ZEGREA). Au fost prezentate trei numere duble (1-2; 2-4; 5-6) apărute în anul 2017.

- Revista trimestrială „Mesager bucovinean”, proiect transfrontalier realizat de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina (România), Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți (Ucraina) și Asociația Social-culturală „Bucovina” din Chișinău (Rep. Moldova), cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România (redactor șef Ștefan HOSTIUC). Au fost prezentate cele patru numere apărute în anul 2017.

În sală au fost prezenți scriitori, ziariști, profesori de scoală, studenți, elevi, gospodari și gospodine din regiune ș.a.

FOTOREPORTAJ SI MATERIALE VIDEO DE NICOLAE HAUCA




















MAI MULTE  FOTOGRAFII  VEZI  AICI: 

Un comentariu:

  1. Petrica Murariu
    Aici sunt Romanii adevarati ,nu cei din Piata Constitutiei si de la Universitate de sambata seara .Astia se bat si indura multe pentru salvgardarea si prestigiul Romaniei in contrast cu cei ce batjocoresc cu buna stiinta valorile ,cultura si spiritul Romanesc pentru ce ??? Din pacate multi dintre ei nici nu stiu pentru ce .!!!!!! Doar capii sunt cei care stiu care profita si manipuleaza pentru stiu ei bine de ce .....

    RăspundețiȘtergere