Ascultă Online Radio Cernăuți

6 sept. 2017

Conferința “Cultură, spiritualitate și identitate româneasă”



VEZI  AICI  32  DE  VIDEOCLIPURI.https://www.youtube.com/playlist?list=PLOQqVtnkhWmjkFpFvhCk3QvW7ReJMItog



La Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți a avut  loc în data de 6 septembrie 2017 conferința “Cultură, spiritualitate și identitate româneasă”, care s-a axat pe teme, ce țin de păstrarea limbii și identității românești în comunitățile istorice, statutul, rolul și funcțiile limbii române în Ucraina, legislație și practici, rolul și vocația tinerilor în promovarea culturii în societate, credință, în condiții de deznaționalizare și asimilare, etc.
Lectori invitați:  Pr. Conf. Dr. Constantin Necula (Arhiepiscopia Sibiului), cu lecția „Pedagogia poveștii”, Vlad Cubreacov, expert în problematica minorităților românești din spațiul ex-sovietic, cu lecția „Statutul, rolul, și funcția limbii române în Ucraina.Legislație și practice”, precum și domnul dr. Eugen Patraș „Reflecții asupra statutului minorităților naționale în context european” și lideri ai asociațiilor românești reprezentative din Nordul Bucovinei.
Au participat tudenții universității naționale „Iuri Fedkovyci” din Cernăuți, elevii claselor superioare ale școlilor medii românești din oraș și din regiune, profesori, ziariști și scriitori.
Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cerenăuți

Fotoreportaj  si  materiale    video  de  NICOLAE  HAUCA 






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu