Ascultă Online Radio Cernăuți

16 mai 2016

Romanul „Umbra lui Bogdan Vodă” a fost lansat la Cernăuți





La Biblioteca „Glasul Bucovinei” din Cernăuți a fost organizată duminică, 15 mai, o întâlnire cu scriitorul ieșean Ion Muscalu. În cadrul întâlnirii a fost prezentat romanul istoric „Umbra lui Bogdan Vodă”. La această lansare de carte au participat scriitori, jurnaliști, admiratori ai literaturii istorice.
Doamna Alexandrina Cernov, directorul Editurii „Alexandru cel Bun” a menționat în timpul lansării romanului „Umbra lui Bogdan Vodă” că pentru Ion Muscalu, care colaborează activ în ultimii ani cu revista de istorie și cultură „Glasul Bucovinei”, istoria constituie o modalitate esenţială de a descrie procesul de formare şi de afirmare statală a Moldovei medievale, geneza şi împrejurările istorice specifice epocii, potrivit Radio Cernăuți.
Este de menționat că scriitorul ieşean se apleacă cu veneraţie asupra figurilor providenţiale care au influenţat în mod hotărâtor istoria, destinul nostru ca popor.
Domnul Ion Muscalu a comunicat că romanul istoric „Umbra lui Bogdan Vodă” este o provocare la o relectură a istoriei neamului românesc. La întâlnire a participat și domnul Edmond Neagoe, consul la Consulatul General al României la Cernăuți, istoricul Ilie Luceac, ziariștii Vasile Carlașciuc, Doina Bojescu, Vasile Bâcu, Maria Toacă, Vitalie Zâgrea, reporterii Vasile Rauț și Nicolae Hauca, Cristina Paladean de la Universitatea din Cernăuți ș.a.

BucPress.eu
FOTO  și VIDEO de NICOLAE  HAUCA .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu