Ascultă Online Radio Cernăuți

19 oct. 2015

Mii de români din nordul Bucovinei au venit la Boian să admire Lăutarii lui Botgros





Astăzi,18.10.2015. în această duminică feerică de toamnă aurie,  Complexul Turistic şi de Divertisment „Valea însorită” din comuna Boian, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi a sărbătorit primul jubileu de zece ani de la inaugurarea acestuia. Domnul Ion Semeniuc, directorul complexului, a reuşit, cu adevărat, să organizeze o sărbătoare de neuitat pentru locuitorii satului şi oaspeţii comunei Boian, care au venit într-un număr foarte mare, de câteva mii, pentru a-i admira pe unii dintre cei mai renumiţi interpreţi de estradă din Ucraina şi Moldova, precum şi pe neîntrecuţii „Lăutari”, conduşi de măiestrul Nicolae Botgros.



Evident că majoritatea spectatorilor, sosiţi într-un număr foarte mare, peste aşteptările organizatorilor, au venit, în primul rând să se întâlnească după zeci de ani cu membrii Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” din Chişinău,  condusă de neobositul Nicolae Botgros. După şase ore de muzică şi dans, spectacol jubiliar, transmis în direct de postul local de televiziune TV Cernăuţi, în scena Complexului Turistic şi de Divertisment „Valea însorită” din comuna Boian au urcat mult aşteptaţii lăutari veniţi de la Chişinău. Aplauze şi ovaţii de „Bravo!” răsunau mereu, după fiecare cântec sau melodie interpretate cu mult drag de membrii orchestrei „Lăutarii”. Cunoscutul realizator de emisiuni folclorice Anatol Caciuc, prin felul său de a-i prezenta pe fiecare interpret sau solist-instrumenist al orchestrei, reuşea să dea un farmec aparte spectacolului susţinut de renumita orchestră. Cântece dintre cele mai frumoase au fost oferite cu drag publicului de îndrăgiţii interpreţi Mariana Dobzeu-Mandalac, Nicolae Cibotaru, Lidia Bejenaru, Ioana Capraru şi  Nicolae Glib.  


Unii dintre spectatorii prezenţi la Boian, au afirmat că Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii” din Chişinău n-a mai susţinut spectacole prin satele şi oraşele Bucovinei de foarte mulţi ani, încă de pe vremea când soliştii de azi ai orchestrei erau pe atunci în floarea tinereţii, acum, însă, chiar dacă ninsoarea anilor se face tot mai simţită în tâmplele lor, ei au rămas la fel de tineri, frumoşi şi talentaţi, mereu aşteptaţi şi adoraţi de publicul român din regiunea Cernăuţi.  



După cum a afimrat şi maestrul Nicolae Botgros, de mult visa şi îşi dorea domnia sa să revină la Cernăuţi împreună cu membrii orchestrei „Lăutarii” şi să le cânte cu drag românilor din dulcea şi frumoasa Bucovină. Şi iată că acest  vis a devenit realitate graţie eforturilor depuse de cunoscutul om de afaceri, domnul Ion Semeniuc, care l-a invitat pe maestrul Nicolae Botrgos şi pe membrii orchestrei „Lăutarii” din Chişinău  să participe la spectacolul jubiliar „Complexul Turistic şi de Divertisment „Valea însorită” – 10 ani de la inaugurare”.
Vitalie ZÂGREA pentru BucPress.eu

Fotoreportaj  și toate  materialele   video de Nicolae Hauca pot  fi  vizionate  aici:
                                                                                  https://www.facebook.com/nicolae.hauca/media_set?set=a.10204680414641832.1073742092.1579975698&type=3
și  aici:
https://www.youtube.com/watch?v=cIy6C-SFEJc&list=PLOQqVtnkhWmgdzR1c5gue94jsYwNNC09H&index=1

2 comentarii:

  1. Inaltatoare sărbătoare!
    " Singele apa nu se face", zice frumosul si inteleptul nostru proverb romanesc.
    Acolo a fost un " ospat" pentru sufletele romanesti, atit de flaminde si insetate de dorul si iubirea de neam si tara!
    Dee Bunul Dumnezeu ca iubirea sa invinga toate barierele artificiale!
    Felicitari organizatorilor si admiratie traitorilor de asemenea sentimente!
    Consideratie,
    General de brigada(r),
    conf.univ.dr. Ioan Cotropai

    RăspundețiȘtergere