Ascultă Online Radio Cernăuți

19 apr. 2015

INAUGURAREA CENTRULUI CULTURAL ROMÂN EUDOXIU HURMUZACHI


în ziua de 10 mai 2015  în oraşul Cernăuţi, strada Olga Kobyleanska,9 va avea loc inaugurarea oficială a Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi.
Cu acest prilej pe strada pietonală a oraşului (Kobyleanska) de la ora 13-00 pană la ora 14-00 va avea loc Parada Portului Popular Românesc la care îşi vor aduce contribuţia diverse colective de artişti amatori, orchestre de instrumente populare, etnici români din oraşul Cernăuţi şi din satele raioanelor Hliboca, Storojineţ, Noua Suliţă şi Herţa, cu populaţie majoritar românească.
La ora 14-00 va avea loc lansarea oficială a Centrului, în carul căruia vor funcţiona Librăria “Mihai Eminescu”, Cafeneaua “Bucureşti”, Departamentele  “învăţământ şi Şcoli”, “Cultură şi Literatură”.
După sfinţirea lăcaşului de un sobor de preoţi vor fi rostite mesaje de salut din partea invitaţilor la manifestare – lideri politici şi oameni de cultură din Ucraina, România şi Republica Moldova.
Luările de cuvânt se vor încheia la ora 16.30, după care în faţa sediului Centrului se va desfăşura spectacolul artistic susţinut de cunoscuţii interpreţi de muzică populară Ion Paulencu şi Maria Iliuţ din Chişinău, cântăreţiii de muzică folc – Maria Gheorghiu din Bucureşti şi Iurie Sadovnic din Chişinău, precum şi de maestrul viorist Nicolae Hacman din Cernăuţi.
Dragi compatrioţi. Să transformăm Ziua de 10 mai într-o adevărată sărbătoare populară pentru a confirma încă odată dorinţa comunităţii româneşti din Ucraina de a păşi pe calea democraţiei şi civilizaţiei europene.

Comitetul organizatoric

5 comentarii:

 1. Ioan Danila Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI
  От кого: "Ioan Danila"
  Кому: haucanicolae@gmail.com

  сегодня, 9:08
  Toata stima


  --
  Ioan Danila

  RăspundețiȘtergere
 2. Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI
  От кого: Zanfir Ilie
  Кому: EURO MEDIA,jurnalisti romani

  сегодня, 9:26
  Felicitari si realizari pe masura
  a ceea ce v-ati propus!
  Cu pretuire,
  Zanfir Ilie

  RăspundețiȘtergere
 3. Regret ca nu pot fi prezent la eveniment. Mi-ar face placere sa revad orasul romanesc Cernauti. Are ceva deosebit ,asemanator Aradului si a Vienei, in centrul vechi pe care l-am vizitat cu ocazia implinirii a 600 de ani de atestare a orasului .

  RăspundețiȘtergere
 4. Răspuns: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI
  От кого: Radu Motoc
  Кому: EURO MEDIA

  сегодня, 9:311 файл
  Vă felicit sincer pentru întreaga activitate
  Doresc mult succes noului Centru cultural Eudoxiu Hurmuzaki
  Si pentru că am scris recent o lucrare în care apare şi generoasa familie Hurmuzaki care a cazat la un moment dat 18 exilaţi moldoveni şi munteni în anul 1848 voi anexa acest material
  Cu plecăşiuni moldave
  Radu Moţoc

  RăspundețiȘtergere