Ascultă Online Radio Cernăuți

27 mai 2014

S-a decis prelungirea termenului pana pe data de 1 august 2014.

Intrucat elevii din Regiunea Cernauti nu au transmis, datorita perioadei 
scurte de timp de la lansarea propunerii, lucrari de arta plastica, 
fotografii si nu am fost inca informati in legatura cu ceilalti castigatori 
ai concursului de recitare din cadrul proiectului cultural Trasee 
eminesciene (desi termenul limita a trecut) s-a decis prelungirea termenului 
pana pe data de 1 august. Pentru toti elevii din regiunea Cernauti se va 
organiza un program in jurul datei de 15 august. In perioada urmatoare va 
vom transmite o adresa oficiala cu privire la aceste aspecte.


/////////////////////////////////////////////


            Consulatul General al României la Cernăuţi, informează pe această cale întreg mediul asociativ românesc şi şcolile de limbă română din regiunea Cernăuţi, cu privire la implementarea unor proiecte culturale, constând în organizarea unor concursuri cu premii, pe teme literare, de artă plastică şi fotografie, cu implicarea directă a Consiliului Judeţean Suceava, prin intermediul Centrului Cultural „Bucovina”, şi sprijinul Consulatului.
            Proiectul cultural se adresează elevilor din clasele V-XII, cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani, proveniţi de la şcolile din judeţul Suceava, precum şi de la şcolile din regiunea Cernăuţi. Proiectul are trei componente (secţiuni) distincte, şi anume:

                                     1.  Concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”

            Acest concurs trebuie să fie organizat în Ucraina până la data de 6 iunie 2014, pentru zonele Storojineţ, Cernăuţi şi Crasna, partea română (atât organizatorii concursului cât şi Consulatul General al României la Cernăuţi) urmând să fie informată în timp util (până la 6 iunie 2014) cu privire la elevii câştigători. Aceştia vor fi invitaţi pe data de 15 august 2014 în România, unde vor trebui să recite poemul „La Putna” (câte patru strofe, pe baza unui proiect regizoral), alături de alte poeme eminesciene.

2.      Concursul de artă plastică „Universul Eminescian”

            Concursul este dedicat elevilor din Regiunea Cernăuţi care trebuie să trimită câte o lucrare cu dimensiunea de 30x40 cm (grafică, pictură, artă decorativă) la Centrul Cultural „Bucovina” din Suceava, strada Universităţii, nr.48 până la data de 2 iunie 2014.
Cele mai bune lucrări vor fi expuse într-o expoziţie care se va vernisa la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din Suceava, pe data de 7 iunie 2014 şi la Mănăstirea Putna, pe data de 15 iunie 2014.
           
               3.  Concursul de fotografii document „Contemporanii lui Eminescu”

           Acest concurs are ca temă biserici şi morminte din Regiunea Cernăuţi mai vechi de anul 1889. Înscrierea se poate face până pe data de 6 iunie 2014, prin poştă electronică (se vor folosi simultan 2 adrese de e-mail:  victortrusu@gmail.com şi ritacantiuc@gmail.com), fotografiile expediate urmând să fie însoţite de un scurt CV al autorului.  
  Toate fotografiile din concurs vor fi expuse într-o expoziţie care se va vernisa la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din Suceava, pe data de 7 iunie 2014 şi la Putna, pe 15 iunie 2014, urmând ca apoi să fie publicate într-un album.
   Fiecare dintre secţiuni va avea câte trei câştigători  care vor fi invitaţi să participe alături de doi însoţitori din regiunea Cernăuţi şi de concurenţii suceveni la manifestările din 15 august 2014 de la Putna unde vor primi premii şi diplome iar pe data de 16 august se va organiza o deplasare la obiectivele turistice din judeţul Suceava.
Cheltuielile cu masa şi cazarea sunt asigurate de Centrul Cultural „Bucovina”, invitaţii urmând să-şi plătească transportul de la Cernăuţi la Suceava şi retur.
            Pentru detalii suplimentare, vă puteţi adresa doamnei Alina Bondar, consilier principal la Serviciul proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, tel./fax 0040/230/522794, e-mail alina.bondar@cjsuceava.ro sau domnului Victor T. Rusu, şef secţie la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”,  e-mail victortrusu@gmail.com
Numele câştigătorii concursului de poezie eminesciană trebuie comunicate pană pe 13 iunie! IMPORTANT! Urmare ultimelor informaţii primite din partea Consiliului Judeţean Suceava, revenim cu următoarele precizări la anuntul postat recent, privind participarea elevilor din Cernăuţi la un proiect cultural cu tematică eminesciană: - cei 9 câştigători (câte trei de la fiecare secţiune) alături de doi însoţitori din regiunea Cernăuţi sunt invitaţi la Suceava în perioada 13-14 iunie 2014 şi nu pe data de 15 august 2014, aşa cum era prevăzut iniţial. Această modificare a survenit din motive organizatorice; - programul vizitei în judeţul Suceava va fi următorul: 13 iunie 2014 orele 12-13 Sosirea delegaţiei la Vama Siret orele 14 -19 Preluarea delegaţiei şi excursie la obiectivele turistice din judeţ, cazare la internat 14 iunie 2014 ora 10 Sosirea delegaţiei la Mănăstirea Putna orele 10 - 11 Slujba de pomenire orele 11-12 Recitalul laureaţilor, vernisajul expoziţiilor, festivitatea de premiere orele 12 -12,30 Discursurile oficialităţilor orele 12,30 - 13,30 Vizitarea mănăstirii Putna (biserică, muzeu, mormântul maicii Benedicta) orele 13,30 -15 Prânz ora 15 Realizarea de fotografii la bustul lui Eminescu - se vor acorda tuturor câştigătorilor diplome de participare; - elevii vor trebui să răspundă la următorul chestionar: - Ce reprezintă Eminescu pentru tine? - Cu ce gânduri pleci de la Putna? - Ce le doreşti românilor şi României? Vă rugăm să organizaţi cât mai repede concursul de poezie eminesciană, la Cernăuţi, astfel încât, câţi mai mulţi elevi câştigători să poată călători gratuit la Suceava, pentru a-şi primi premiile! Vă rugăm să vă adresaţi Consulatului pentru obţinerea vizei române, dacă nu aveţi o viză română sau o viză Schengen valabilă în paşaport. Pentru elevii câştigători ai concursurilor locale, viza română se atribuie gratuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu