Ascultă Online Radio Cernăuți

3 nov. 2013

" OAMENI PE PLANETA NOASTRĂ"



Asociaţia EURO FOTO ART , CLUBUL FOTOGRAFIC NUFĂRUL - Oradea, România Şi Societatea pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, FOTOCLUBUL POZITIV CERNĂUŢI, UCRAINA au vernisat în ziua de 02.11.2013 la ora 17:30 la Galeria „Euro Foto Art” (Cernăuţi, Piaţa Centrală, nr. 9) expoziţia personală " OAMENI PE PLANETA NOASTRĂ" a artistului fotograf Dr. Rashid Un Nabi EFIAP din Dhaka - Bangladesh, care va fi deschisă pentru public în perioada 02 - 31.11.2013. Curator proiect expoziţional: Ştefan Tóth AFIAP, Oradea - România. Intrarea este liberă. La manifestare au participat şi au luat cuvântul organizatorul şi moderatorul vernisajului - Vasile Bâcu, Preşedintele Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, dl consul CORNELIU IONEL CIBOTARU la Consulatul General al României la Cernăuţi, BRONISLAV TUTELMAN, maestru emerit al artelor din Ucraina , Stepan Karachiko, artist fotograf. Galeria “Euro Foto Art” din CERNĂUTI a găzduit din data de 02 noiembrie 2013, o expoziţie personală deosebită din Bangladesch. Autorul celor 101 de lucrări, care sunt expuse pe simezele galeriei, este artistul fotograf Dr. Rashid Un Nabi EFIAP, Hon.FBPS, ABPS,APSG din Dhaka (capitala Bangladeshului).

Cariera lui fotografică a început în anul 1985, când era student la medicină. În acel moment, a fost inspirat de fratele vărului său, dr. Ahmed Rana Arefuddin și unchiul său, Dr Ahmed Ansar Uddin, care din anul 1980 au devenit mari maeştrii fotografi ai Bangladeshului. Până în anul 2005, toate fotografiile sale au fost realizate în Bangladesh. În această perioadă, artistul fotograf expozant a fost interesat de a deveni un medic oncolog, în special în partea de radiologie, care a fost visul părinților săi. Astfel, în anul 1998 a devenit un medic oncolog radiolog, care îi oferă oportunitatea de a călători în mai multe țări, pentru a participa la seminarii, simpozioane de formare profesională.


Datorită carierei profesionale, este foarte ocupat cu pacienții și predarea cursurilor elevilor săi. Din acest motiv, nu a beneficiat de suficient timp pentru a continua fotografierea în Bangladesh. Artistul fotograf expozant, a ajuns la concluzia că oamenii sunt universali. În universul nostru, oameni trăiesc într-un mod diferit. Stilul lor de viață (casa, locuri de trai și cultură), este total diferit, ca şi atitudinea lor. Această diferență se poate vedea între Asia și Europa ori Africa.

Prin comparaţie, cultura din Asia și Africa este cu totul diferită. Apoi a început să fotografieze persoane în străinătate, cu ocazia deplasărilor în străinătate. Pe lângă cariera profesională, a consacrat mai multe zile, pentru fotografierea de persoane, în străinătate. Cu aceste ocazii, a văzut o mulțime de diferențe între oameni asiatici și cele europeni. Oamenii din Asia sunt tot timpul feliciţi, însă oamenii din Europa sunt uneori dificili de fotografiat. Această expoziție este dedicată tatălui său. Artistul fotograf expozant este foarte recunoscător soției sale „scumpe”, care mereu îl inspiră, în ultimii 19 de ani, în fotografie. Cele 101 de fotografii alb-negru prezintă într-un mod deosebit, faptul că viaţa poate fi frumoasă, dacă noi vrem să credem acest lucru. ********************************************************************************
*********************************************************************************

***************************************************************************

*******************************************************************************

**************************************************************************



********************************************************************************

*****************************************************************************

2 comentarii: