Ascultă Online Radio Cernăuți

1 apr. 2013

1 Aprilie - Ziua Naţională de Cinstire a Victimelor Masacrelor, Deportărilor, Foametei si Represiunilor Sovietice din Bucovina de Nord, Ţinutul Herţei şi Basarabia.



Pe 1 aprilie 1941, la Fântâna Albă, au fost masacraţi românii bucovineni care încercau să treacă graniţa în România. Referitor la numărul celor implicaţi, acestea sunt, conform prof.dr. Mihai Aurelian Căruntu de la Muzeul Bucovinei, "dintr-un document al Serviciului Special de Informaţii, depistat de mine la Arhivelor Naţionale din Bucureşti, unde sunt menţionaţi 200 de morţi şi 500 de răniţi. La aceştia trebuie adăugate sutele de persoane care au fost condamnate şi deportate în urma evenimentelor menţionate". Omagiu martirilor de la Fântâna Albă! Marcel Gaftoneanu.
1 aprilie 2013. Fântâna Albă,reg.Cernăuţi, Ucraina.  În fotografiile şi secvenţele video de mai jos va oferim un reportaj de comemorarea  victimelor nevinovate din 1 aprilie 1941.
 
***************************
Descarcă toate fotografiile de aici: https://picasaweb.google.com/117910556505622716012/1Aprilie2013LaFantanaAlba ************************************************** **************************************************
  ***************************** ************************************************** ******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************** ********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************* *****************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
 *********************************************************************************


******************************************************************************

 


******************************************************************************

Un comentariu:

  1. Dumnezeu să-i ohinescă pe cei morţi şi să-i ocrotească pe cei vii . Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe toţi românii.

    RăspundețiȘtergere