Ascultă Online Radio Cernăuți

12 nov. 2012

Corul Popular „Dragoş Vodă” – două decenii de activitate fructuoasă






Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la debutul Corului „Dragoş Vodă” al Societăţii
pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi. *********************************************************************************
  ******************************************************************************************* Cu această ocazie, duminică, 11 noiembrie, cu începutul la ora 13.00, în incinta sediului Societăţii din Piaţa Centrală a oraşului Cernăuţi,a avut loc manifestarea jubiliară.
*********************************************************************************
********************************************************************************* Au fost prezenţi foştii şi actualii activişti ai Societăţii, veterani ai formaţiunii, preşedinţi, oameni de cultură, ziarişti, admiratori artei corale, în special, ai acestui colectiv minunat.
*********************************************************************************     Descarcă toate fotografiile de aici: *************************************************** **********************************************************  https://picasaweb.google.com/117910556505622716012/CorulPopularDragosVodaDouaDeceniiDeActivitateFructuoasa#

*********************************************************************************  *********************************************************************************
Corul Popular "Dragoş Vodă" al Societății pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu" din regiunea Cernăuţi a împlinit 20 de ani. La spectacolul aniversar al Corului condus de Cristina Chirilă, organizat zilele trecute în centrul Cernăuţiului, au fost prezenți foştii şi actualii membri ai societăţii Mihai Eminescu, soliştii de ieri şi de azi ai corului, preşedinţi de asociaţii culturale, ziarişti şi oameni de cultură din comunitatea românească din Nordul Bucovinei. Membrii Corului Popular "Dragoş Vodă" au oferit în dar publicului cernăuţean o selecţie cu cele mai frumoase cântece corale, patriotice şi populare, care fac parte din repertoriul colectivului. Pe parcursul celor două decenii de activitate, corul a fost mereu prezent la manifestarile culturale și naţionale ale românilor din Nordul Bucovinei, la festivalurile "Florile dalbe" şi "Mărţişor", la sărbătoarea naţională "Limba noastră cea română" sau la Zilele Eminescu. De nenumărate ori, membrii corului "Dragoş Vodă" au luat parte la manifestările culturale de la Alba Iulia şi din alte mari centre culturale din România. Peste tot, acasă şi în lume, "Dragoş Vodă" a fost întâmpinat cu aplauze şi cuvinte alese. Gânduri sincere şi frumoase, precum şi urări de viaţă lungă au fost adresate colectivului coral şi din partea intelectaulilor români din Cernăuţi, care speră că activitatea acestui minunat colectiv va fi încununată de succese şi în următorii ani, iar cântecele noastre românești îşi vor găsi un loc aparte în repertoriul Corului Popular "Dragoş Vodă" din Cernăuţi - inima Societăţii pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu". Vitalie ZÂGREA, Cernăuţi **** *********************************************************************************
  ********************************************************************************
*********************************************************************************
*******************************************************************************************
********************************************************************************************
*******************************************************************************************
*******************************************************************************************

ACCESEAZĂ  AICI SI  VEZI CUM  DECURGE  UNA  DIN   REPETIŢII -

http://www.youtube.com/watch?v=bzj0IpH-BIU

 http://www.youtube.com/watch?v=8ZWSGw_SlqM

3 comentarii:

  1. Les Lutic прокомментировал(а) вашу публикацию в группе Romanians of Boian Alberta and Bucovina..

    Les Lutic 12 ноября г. 20:09
    Multumesc frumos. Transmit salutare si complimente la Corul"Dragos Vodă" din partea Boincenilor din Canada.


    Николае Хаука 12 ноября г. 14:41
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=6Ah3MXIuwQE&feature=endscreen

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutari din Suceava
    От кого: "Cristian Placinta - insp.daune "
    Кому: ,

    Asa cum v-am promis duminica seara va trimit foto promise. Cu acesta ocazie facem schimb si de adresele de e-mail pentru a tine legatura si a ne revedea cu diverse ocazii.

    Mi-a parut bine de cunostinta si va marturisesc ca ne-ati impresionat pe toti cu momentul artistico-patriotic pe care ni l-ati oferit.

    Multumim de asemenea si frumoaselor doamne care nu au ezitat sa-si etaleze calitatile muzicale.

    Cu speranta ca o sa ne revedem asteptam vesti cu privire la vre-un drum de al dumneavostra in Romania permitandu-mi, cu acordul dumneavoastra, ca vice versa sa fie valabila.



    Cu deosebit respect,



    Ps: astept cateva foto surprinse si de dumneavoastra


    Cristian Placinta

    Inspector Daune



    S.C. ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A.

    Sucursala Suceava,

    Str.Universitatii Nr.42

    Phone: +40230 52 41 04

    Fax: +40230 52 41 04

    Mobile: +40751 70 74 11

    E-mail: cristian.placinta@astrasig.ro

    Web: www.astrasig.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Тема: Întalnirea care a avut loc intre bucovinenii din Ucraina si Romania.
    От кого: Claudia Gogu
    Кому: "euromedia@mail.ru"
    Buna ziua!!!
    Va rog frumos daca puteti , sa imi transmiteti si mie inregistrarea de duminica , de la intalnirea care a avut loc intre bucovinenii din Ucraina si Romania.
    Va multumesc si va doresc mult succes pe mai departe!!!
    Ec. Claudia Gogu
    Camera Agricola Judeteana Suceava, Romania
    tel.0745880887

    RăspundețiȘtergere