Ascultă Online Radio Cernăuți

5 nov. 2018

EXPOZIŢIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „RECONSTITUIRI” 2018

Expoziție de Artă Contemporană „Reconstituiri”


           Centenarul Marii Uniri (1918 – 2018) este o dovadă de netăgăduit că spiritualitatea românească odată închegată nu mai poate fi destrămată sau luată de cineva, asemenea Credinței. Sensibilitatea, cultura, îi înalță și îi unește pe oameni, îi face mai demni și mai buni.
       Arta reușește să trezească noi speranțe și să deschidă porțile spre o lume a imaginarului ce are puterea de a face imposibilul posibil.
       Câțiva artiști români bucovineni din diferite generații: maeștrii Constantin Flondor, Maria Coțofan, Ion Sfeclă și mai tinerii artiști consacrați Dacian Andoni, Mihai Chiseliță, Nicolae Chiseliță, Gheorghe Dârda, Andreea Palade-Flondor, Ștefan Purici, Alexandru Timciuc și Gheorghe Zvarici aduc prin subtilitățile penelului omagiu Pământului din care au fost modelați.
       Consacrată Zilei Bucovinei și Centenarului Marii Uniri, Expoziția de Artă Contemporană „Reconstituiri” invită publicul la o redescoperire a unor noi valențe ale autenticului și identitarului în dialog cu imaginarul la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți în perioada 24-27 noiembrie 2018 și la Consulatul General al României la Cernăuți în intervalul 27 noiembrie - 3 decembrie 2018.
       Vernisajul expoziției va avea loc la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, strada O. Kobileanska, nr. 9, Cernăuți pe data de 24 noiembrie, ora 15.00.
       Evenimentul se va desfășura sub egida Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți.
 
Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”
 Cernăuți

  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu