Ascultă Online Radio Cernăuți

25 sept. 2018

ROMEO ȘI JULIETA LA MIZIL, EDIȚIA A XII-A



(0 voturi)
    „Leonido, care e capitala judeţului Buzău? - Mizilul, domnule! a răspuns cu mândrie tânărul Leonida, viitor primar al urbei sale natale. - Nu-i adevărat, Leonido, a zis profesorul; e Buzăul... Dar capitala judeţului Prahova? - Mizilul, domnule! a răspuns hotărât junele. - Nu-i adevărat, Leonido; este Ploeştii. Dar a judeţului Ialomiţa? - Mizilul, domnule! a răspuns desperat băiatul. - Nu-i Mizilul; e Călăraşii... Treci la loc! Leonida a tăcut, încruntându-şi sprâncenele - e foarte sprâncenat - şi a trecut la loc. Dar dacă a tăcut, asta nu înseamnă că n-a gândit...”(I.L.Caragiale, O zi solemnă)
Au început înscrierile la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XII-a. Acestea se pot face pe www.romeojulietalamizil.ro până pe 10 decembrie 2018. Pe site sunt multe alte detalii despre festival. Textele mai pot fi trimise pe adresa: Laurenţiu Bădicioiu, Liceul Teoretic „Gr. Tocilescu”, N. Bălcescu, nr.111-131, Mizil, Prahova. Creațiile nu trebuie să fi fost publicate pe hârtie sau postate pe internet până pe 26 ianuarie 2019. Elevii participanți care se situează cel mai bine în clasamentul general vor fi recompensați cu premii speciale de către organizatori. La Poezie vor fi trimise trei creații, dintre care una va fi obligatoriu cu rimă, iar la Epigramă patru catrene dintre care unul la tema Mizilul. Se pot înscrie tinerii români… de orice vârstă, (peste 14 ani) scriitori consacrați sau debutanți.
Festivalul este organizat și susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil” în colaborare cu Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, aflându-se sub egida Ministerului Educației Naționale, a Inspectoratului Școlar Județean Prahova și a Casei Corpului Didactic Prahova. De asemenea, trebuie subliniat că de la prima ediție a existat o foarte bună colaborare cu Biserica, cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Mizil, cu Liga Tineretului Ortodox din Mizil, cu Protoieria Urlați și Fundația „Sfântul Sava” din Buzău.
Unul dintre partenerii consacrați este Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni. Din vara lui 2018, trilaterala Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”-Liceul Teoretic Puhoi(R. Moldova)-Liceul „Mihai Eminescu”(Ucraina) va spori numărul de concurenți-elevi români din diaspora. Din Chișinău, parteneri constanți ai festivalului sunt Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Fundația „Drăghiștea”. Un partener recent, dar foarte implicat este Asociația culturală „Mihai Eminescu” din Cernăuți, condusă de dl. profesor Vasile Bâcu.
Coordonatorii festivalului sunt prof. Laurențiu Bădicioiu, ec. Claudiu-Remus Minea și prof. Victor Minea, director al Liceului Teoretic „Grigore Tocilescu”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu