Ascultă Online Radio Cernăuți

25 sept. 2018

ANUNŢ



În zilele de 28-29 septembrie a.c. la Rădăuţi şi Cernăuţi se vor desfăşura lucrările celei de a XXVI-a sesiuni anuale de referate şi comunicări ştiinţifice, organizată de colaboratorii Institutului „Bucovina” din  Rădăuţi al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi.
În prima zi în incinta Galeriei de Artă din Rădăuţi  vor fi prezentate peste 20 de comunicări  ,,BUCOVINA ŞI BUCOVINENII. UN SECOL DE LA MAREA UNIRE”, susţinute de cercetătorii ştiinţifici Rodica  Jugrin, Marian  Olaru, Ştefăniţa-Mihaela Ungureanu de la Institutul „Bucovina”, precum şi de Vlad  Gafiţa, Vasile  M.  Demciuc,  Gheorghe  Onişoru, Florin  Pintescu, Justinian-Remus  Cojocar, Elena  Pintilei, doctoranzi, lectori conferenţiari şi profesori de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, de  Maria  Danilov, conf. univ. dr, de la Institutul de Istorie din Chişinău, Ligia-Maria  Fodor de la  Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, Bucureşti, de  dr. Alexandrina  Cuţui,de la  Muzeul Bucovinei şi dr. Alexandru-Ovidiu  Vintilă de la  Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” şi de alţi oameni de ştiinţă.
În cea de a doua zi, la 29 septembrie,  lucrările conferinţei se vor desfăşura în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, unde vor susţine comunicări Alexandrina Cernov şi Vasile Tărâţeanu, membri de onoiare ai Academiei Române, arhivistul cernăuţean Dragoş Olaru, profesorul şi scriitorul  Ion  Filipciuc,  istoricul Ştefan  Purici, prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, cercetătorii ştiinţifici Harieta  Mareci  Sabol, Carmen  Chasovschi, Elena  Pascaniuc, Ovidiu  Bâtă, Carol  Mohr, medicul Mihai  Ardeleanu, prof. univ.  Sanda-Maria  Ardeleanu, dr. Alis  Niculică, inspectorul superior Arcadie  Bodale, la  SJIAN, Iaşi.
De remarcat că la lucrările conferinţei vor participa şi oameni de ştiinţă din Polonia cum sunt Karina Stempel-Gancarczyk, de la Institutul de Slavistică al Academiei Poloneze de Ştiinţe, Ewa  Kocój, dr. hab., de la Institutul de Cultură, Universitatea Jagiellonă, Cracovia, Magdalena  Pokrzyńska, de la Universitatea din Zielona Góra, precum şi dr. Katharina  Haberkorn din Augsburg, Germania.
         Comunicările ştiinţifice susţinute de conferenţiari vor cuprinde o arie tematică deosebit de largă din istoria social-politică şi cultural-ştiinţifică a Bucovinei.
Vă aşteptăm cu drag. Începutul la ora 10.00


Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu