Ascultă Online Radio Cernăuți

29 sept. 2018

CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ LA CERNĂUȚI. 2018.




VEZI 19  VIDEOCLIPURI AICI: 




      În zilele de 28-29 septembrie a.c. la Rădăuţi şi Cernăuţi s-au desfășurat lucrările celei de a XXVI-a sesiuni anuale de referate şi comunicări științifice, organizată de colaboratorii Institutului „Bucovina” din  Rădăuţi al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi.

În cea de a doua zi, la 29 septembrie,  lucrările conferinței ,,BUCOVINA ŞI BUCOVINENII. UN SECOL DE LA MAREA UNIRE” s-a desfășurat în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, unde au susținut comunicări Alexandrina Cernov şi Vasile Tărâţeanu, membri de onoare ai Academiei Române, arhivistul cernăuțean Dragoș Olaru, profesorul şi scriitorul  Ion  Filipciuc,  istoricul Ştefan  Purici, prorectorul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, cercetătorii științifici Harieta  Mareci  Sabol, Carmen  Chasovschi, Elena  Pascaniuc, Ovidiu  Bâtă, Carol  Mohr, medicul Mihai  Ardeleanu, prof. univ.  Sanda-Maria  Ardeleanu s.a.

De remarcat că la lucrările conferinţei au participat şi oameni de ştiinţă din Polonia cum sunt Karina Stempel-Gancarczyk, de la Institutul de Slavistică al Academiei Poloneze de Ştiinţe, Ewa  Kocój, dr. hab., de la Institutul de Cultură, Universitatea Jagiellonă, Cracovia, Magdalena  Pokrzyńska, de la Universitatea din Zielona Góra, precum şi dr. Katharina  Haberkorn din Augsburg, Germania.
         Comunicările ştiinţifice susţinute de conferenţiari au cuprins o arie tematică deosebit de largă din istoria social-politică şi cultural-ştiinţifică a Bucovinei.

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”
Foto și  video de NICOLAE  HAUCA 










































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu