Ascultă Online Radio Cernăuți

8 iul. 2018

Cea de-a 21-a ediție a Iarmarocului de Sânpetru de la Cernăuți (FOTO)


VEZI 14  VIDEO  AICI: https://www.youtube.com/watch?v=WPgbjvAHC8w&list=PLOQqVtnkhWmiQpo7pnW4KPnDPiKcCKG_T



În zilele de 7-8 iulie 2018, în centrul istoric al orașului Cernăuți s-a desfășurat cea de-a 21-a ediție a Iarmarocului de Sânpetru, o frumoasă sărbătoare devenită tradițională pentru cernăuţeni şi oaspeții regiunii Cernăuți.
Deschiderea oficială a sărbătorii, a avut loc în Piaţa Centrală situată în fața Primăriei orașului. Evenimentele din cadrul Iarmarocului de Sânpetru au avut loc pe străzile Principală, Sadova, Guzar, Kobâleanska, Şkilna şi în pieţele Sf. Maria şi Filarmonicii.
Este de menționat că Iarmarocul de Sfântul Petru se desfășoară în Cernăuți din secolul al XVIII-lea (anul 1786). În trecut, Iarmarocul dura două săptămâni şi nu era o mare sărbătoare, ci o posibilitate de vânzare a bunurilor, a produselor alimentare, animalelor domestice. Aici se vindeau boi, cai, oi şi capre, lapte, ouă, brânză, covoare, dulciuri etc. În ultimele zile ale Iarmarocului de Sfântul Petru la Cernăuţi soseau muzicieni populari din mai multe ţări. Un loc aparte îl ocupau dansurile şi muzica românească veche. În trecut, Iarmarocul de Sfântul Petru avea o mare importanţă comercială pentru Imperiul Austro-Ungar, Turcia, Rusia și întreg estul european.
http://lyberti.com/cea-de-a-21-a-editie-a-iarmarocului-de-sanpetru-de-la-cernauti-foto/

 FOTO ȘI  VIDEO DE  NICOLAE  HAUCA




















MAI  MULTE  FOTO  VEZI  AICI:

https://www.facebook.com/nicolae.hauca/media_set?set=a.10211058488569694.1073742436.1579975698&type=3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu