Ascultă Online Radio Cernăuți

12 apr. 2016

TINERE SPERANŢE ALE ARTEI PLASTICE BUCOVINENE


VEZI   7   VIDEO    MAI  SUS






În sala  “Bucureşti” a  Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi (str. Kobyleanska, 9) a avut loc zilele trecute  vernisajul unei expoziţii deosebit de interesante, realizate de elevii şcolii de pictură „M. Ivasiuk” din Cernăuţi, director doamna Tatiana Hacman.
În faţa numeroşilor vizitatori, în marea lor majoritate elevi şi studenţi, dar şi reprezentanţi ai intelectualităţii bucovinene de creaţie, au fost expuse 17 lucrări realizate în diverse tehnici, ulei, acuarelă, guaşă, tempera, anterior prezentate graţie conducerii Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți  timp de aproape o lună de zile în diverse săli de expoziţii ale municipiul Cluj-Napoca, România.
Expoziţia a fost inaugurată de domnul Vasile Tărâţeanu, preşedintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, în prezenţa unui număr impresionant de adolescenţi, de elevi şi  studenţi, vizitatori, profesori, reprezentanţi ai intelectualităţii. S-a vorbit despre importanţa educaţiei estetice a tinerei generaţii, despre rolul artei în viaţa oamenilor.
În continuare au luat cuvântul doamna Tatiana Hacman, directoarea şcolii de pictură,  profesoara Irina Kalenik, precum şi pictorii prezenţi la deschiderea expoziţiei Ludmila Bogdan şi Ştefan Purici, iar tânărul Mihail Zaidel,  prezent cu trei lucrări în cadrul expoziţiei, inclusiv cu două reprezentându-l pe domnitorul Moldovei Ştefan cel mare şi Sfânt după ce a mulţumit organizatorilor şi-a mărturisit dorinţa de a-şi continua studiile în domeniul artei plastice la de specialitate  din România
Traducerea în limba ucraineană a luărilor de cuvânt a fost asigurată de  politologul Serghei Hacman, membru al Comisiei de lucru a Euroregiunii „Prutul de Sus” în domeniul ştiinţei, educaţiei, culturii, ocrotirii sănătăţii, tineretului şi sportului.


Materiale  video, text şi fotoreportaj de  Nicolae Hauca

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu