Ascultă Online Radio Cernăuți

14 apr. 2016

„Albinuțele surori, Joacă hora printre flori.”


 La Cernăuți a văzut lumina zilei
o nouă carte de versuri dedicată micilor cititori

La 13 aprilie 2016 la Cernăuți a fost lansată o nouă carte de versuri dedicată copiilor de la grădinițe și elevilor claselor primare. Noul volum (al șaselea la număr), care conține un amplu colaj de poezii și povestiri, este semnat doamna Zinaida Smochină-Rotaru din satul Costiceni (raionul Noua Sulița), și se intitulează: „Albinuțele surori, Joacă hora printre flori.”.

Prin intermediul versurilor sale, poetesa, care de fapt este o persoană modestă, binevoitoare și dornică mereu să creeze, redă în mod admirabil micilor românași din ținutul nostru, cele mai sincere și pozitive sentimente. La fel această cartea este o comoară literară profundă și un minunat prilej de mândrie pentru orice locuitor al satul Costiceni, căci pentru acest sat, doamna scriitoare, mereu respiră și crează.
După cum sugerează chiar titlul cărții, volumul adună cele mai bune poezii create în ultimii ani de doamna Zinaida Smochină-Rotaru. Scrise cu penița sufletului, volumul cuprinde o serie de poezii inedite. Una dintre ele este lumea tainică a insectelor, printre care predomină chipul și comportamentul expresiv al albinuței. Poeziile descrierii anotimpurilor, mărțișorului și a lui Moș Crăciun, sunt perfect asamblate în elementul literar-artistic al naturii. Printre cele mai amuzante lucruri pe care le putem întâlni în această carte, este fără îndoială, năzbâtiile, uneori relatate într-un stil fantastic, a copiilor și animalelor.
În cartea găsim multe gânduri bune, povețe, sfaturi și meditațiiCapitolele: „Mama-i una pe pământ” și „Fărâme de suflet”, ascund un mesaj de dragoste nemărginită față de Dumnezeu și de persoana mamei, care cu siguranță este cea mai blândă comoară al oricărui copil. La fel, cartea conține un inestimabil album de fotografii din arhiva personală a doamnei Zinaida în care este evocată propria familie precum și activitatea literară din trecut și prezent.
Sergiu Barbuța

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu