Acum, când colindele toate născute sub zăpezi,aduc cu ele mireasmă de Isus, născut în iesle,simţim şi noi tot mai tare atmosfera de sărbătoare ce se apropie.
Această atmosferă miraculoasă a sărbătorilor de iarnă ne-au adus-o elevii de la şcolile cu limba română de predare din oraşul Cernăuţi.
A devenit o bună traditie ca în ajunul sărbătorilor de iarnă datinile şi obiceiurile strămoşeşti să ne adune pe toţi la un loc pentru a sărbători împreună şi a ne bucura de naşterea Mântuitorului nostru Isus Hristos.
De data aceasta gazdă ne-a fost şcoala nr.13 de la Horecea.Festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor sărbătorilor de iarnă este întotdeauna cu bucurie aşteptată atât de cei mici,cât şi de elevii claselor mai mari.Pentru prima dată la festival elevii au avut ocazia să participe şi la unm aster class condus cu iscusinţă de profesoara de artă plastică dna Liudmila Carp, care i-a învăţat pe copii cum să confecţioneze jucării pentru brad.
Între timp au sosit şi colindătorii cu frumoase colinde româneşti. Gazdele au bucurat oaspeţii cu o frumosă horă românească, demonstrând că dansul popular va dăinui mereu pe aceste meleaguri. „Hai noroc şi la mulţi ani” ne-au dorit micuţii elevi ai gimnaziului nr.6,dansând hora şi o sârba,fiind susţinuţi de un grup de părinţi,care cu mândrie au urat în dulcea limbă românească,dorindu-le tuturor un an frumos şi îmbelşugat. Cu o căpriţa au bucurat spectatorii elevii de la şcoala nr.10,iar cei de la Roşa Stâncă au venit împreună cu Moş Crăciun şi Alba-ca-Zăpada cu un pluguşor românesc şi un buchet de melodii populare,interpretate de orchestra „Mugurel”.
A încheiat programul Igor Costea împreună cu ansamblul vocal al gimnaziului cu frumosul colind ,interpretat de îndrăgitul artist din România Fuego „Haideţi să uităm de toate/ Şi să fim un pic mai buni” dna Valentina Jecov, metodista la cabinetul metodic al Direcţiei orăşeneşti de învăţământ le-a dorit tuturor profesorilor şi elevilor ca Sărbătoarea de Crăciun să deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. Deci,să ne bucurăm împreună de glasul colondătorilor şi dansul fulgilor de nea pentru că e vremea să credem în magia zilelor de sărbătoare.
*****************************************************************************************
Ancuţa Bâcu,director-adjunct pentru lucrul educativ gimnaziul nr. 6 din Cernăuţi.
Fotografii de Mihai Grosu.
Re: VEŞTI DIN NORDUL BUCOVINEI ...
RăspundețiȘtergereОт кого: natalia1476@gmail.com
Кому: "Euromedia Bucovina"
Сегодня, 20:34
Buna seara,
Va felicit pentru reportaj, pentru activitate si pentru minunatul eveniment prin care pastrati traditia poporului nostru.
La multi ani!
Natalia Intotero
Sent from my BlackBerry® wireless device
Bravo si felicitari pentru respectul si transmiterea spiritului romanesc in teritoriile ocupate!! Sa invatati copii sa fie mandri ca sunt romani iar frumusetea tezaurului folcloric romanesc sa nu permiteti sa se piarda!! Va urez un an mai bun si sa auzim de bine!! LA MULTI ANI!!!
RăspundețiȘtergere