Ascultă Online Radio Cernăuți

29 sept. 2018

CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ LA CERNĂUȚI. 2018.




VEZI 19  VIDEOCLIPURI AICI: 




      În zilele de 28-29 septembrie a.c. la Rădăuţi şi Cernăuţi s-au desfășurat lucrările celei de a XXVI-a sesiuni anuale de referate şi comunicări științifice, organizată de colaboratorii Institutului „Bucovina” din  Rădăuţi al Academiei Române, în parteneriat cu Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi.

În cea de a doua zi, la 29 septembrie,  lucrările conferinței ,,BUCOVINA ŞI BUCOVINENII. UN SECOL DE LA MAREA UNIRE” s-a desfășurat în incinta Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, unde au susținut comunicări Alexandrina Cernov şi Vasile Tărâţeanu, membri de onoare ai Academiei Române, arhivistul cernăuțean Dragoș Olaru, profesorul şi scriitorul  Ion  Filipciuc,  istoricul Ştefan  Purici, prorectorul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, cercetătorii științifici Harieta  Mareci  Sabol, Carmen  Chasovschi, Elena  Pascaniuc, Ovidiu  Bâtă, Carol  Mohr, medicul Mihai  Ardeleanu, prof. univ.  Sanda-Maria  Ardeleanu s.a.

De remarcat că la lucrările conferinţei au participat şi oameni de ştiinţă din Polonia cum sunt Karina Stempel-Gancarczyk, de la Institutul de Slavistică al Academiei Poloneze de Ştiinţe, Ewa  Kocój, dr. hab., de la Institutul de Cultură, Universitatea Jagiellonă, Cracovia, Magdalena  Pokrzyńska, de la Universitatea din Zielona Góra, precum şi dr. Katharina  Haberkorn din Augsburg, Germania.
         Comunicările ştiinţifice susţinute de conferenţiari au cuprins o arie tematică deosebit de largă din istoria social-politică şi cultural-ştiinţifică a Bucovinei.

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”
Foto și  video de NICOLAE  HAUCA 










































26 sept. 2018

ANSAMBLUL "MIORIȚA" DIN BOIAN LA A 63-A ANIVERSARE. 2018.







Tradițional toamna ne adunăm la darea de seamă al ansamblului «Miorița»... Anul pe care l-am lăsat în urmă a fost deosebit de roditor în încercări și succese. Victoriile au devenit elemente de decor pentru activitatea ansamblului. Fiecare membru lasă o urmă apăsată în cartea vieții al ansamblului. În schimb timpul aici ii oferă fiecărui cele mai frumoase amintiri care a încălzi sufletul pe parcursul întregii vieți.
Ansamblul «Miorița» aduce mulțumiri alese oaspeților de onoare pentru prezența la sărbătoare, pentru că ne-au onorat cu prezența, dând alte lucruri la o parte, care undeva sunt de mai mare valoare ca concertul-dare de seamă al ansamblului:
🔸primarului satului - Gheorghe Demenciuc,
🔸antreprenorului local - Ion Semeniuc , conducătorul Firmei „Izvoraşul”,
🔸reprezentantului Consulatului General al României la Cernăuţi Alexandru Cotrău,
🔸Nicolae Toma, redactorul-şef al ziarului Zorile Bucovinei
🔸Nicolae Hauca Mykola Havka, fotoreporter.la PRO BUCOVINA CERNĂUȚI 
Aniversarea a fost îmbogățită nu numai cu numerele artistice al ansamblului ci în cununa sărbătorii au fost împletite și dansurile colegilor-prieteni din alte părți ale regiunii noastre.
Mulțumim la toți colegii de scenă pentru gestul de a aminti că ne sunteți aproape:
📌școala privată de dans și fitnes „Energi» (conducător Анжелика Русаль)
📌Ansamblul de amatori dans «Bucuria» al casei de cultură din satul Dinăuţi (Conducător - Сергій Рябко);
📌ansamblul de amatori de dans «Tinerețea», a școlii de dansuri «Bucuria» s. Boian (conducător Sergiu Reabko);
📌Ансамбль танцю «Зеленчани» (керівник - Микола Чорноморець);
📌Театр пісні «Сузір’я» м. Кельменці ( Керівник – Світлана Дроник)
📌Solistele Anastasia și Sofia Poclitar, Silvia Fedoreak din s. Boian.
☝️La picioarele părinților așternem cele mai sincere cuvinte de mulțumire pentru susținerea zi de zi la toate începuturile
❗️Fiecărui prezent în seara cutare Vă mulțumim că ați înfrumusețat sărbătoarea noastră cu prezența sa!
Din partea mea personal aduc mulțumiri la toate persoanele din ansamblu pentru că cu mândrie se atârnă către titlul de «membru al ansamblului «Miorița»...»
Vreau să adaug că fiecare din acei ce-l poartă este demn de el demonstrând aceasta la numerate festivaluri cât la nivel de țară atât și internațional.
În parte mulțumesc la colegii din echipa de bază al ansamblului și părinților tuturor echipelor pregătitoare pentru încrederea în mine, deoarece numai punând umăr la umăr am reușit să organizăm o asemenea sărbătoare! Prețuiesc, că îmi susțineți totdeauna ideile și sunteți acei pe care mă pot baza oricând!
Conducătorul artistic al ansamblului etnofolcloric “Miorița”,
Маша Басараба 












 FOTO SI  VIDEO DE  Nicolae Hauca Mykola Havka, fotoreporter.la PRO BUCOVINA CERNĂUȚI