Ascultă Online Radio Cernăuți

15 feb. 2016

VAMEȘI NORD-BUCOVINENI AMENINȚAȚI CU GRENADE

Vamesi nord-bucovineni amenințați cu grenade
Doi vameși nord bucovineni, cunoscuți pentru lupta lor împotriva contrabandei, au fost amenințați cu grenade. Portalul în limba ucraineană bukinfo.com.ua relatează despre amenințările în stil mafiot ale contrabandiștilor, dar și despre bilete lăsate de aceștia la locuințele unor vameși în care li se cere „să o lase mai ușor". Adjunctul șefului Poliției Naționale din Cernăuți confirmă amenințările mafiote.
Adjunctul șefului Poliției Naționale din Regiunea Cernăuți, Olexandr Ciubei, a precizat, la o conferință de presă, faptul că primul semnal de alarmă despre descoperirea unei grenade a venit în una din zilele trecute, la ora 8.50, de la o doamnă în vârstă de 38 de ani din localitatea Hliboca, soția unui angajat al Serviciul Vamal de Stat Cernăuți.
Potrivit aceluiași oficial, o oră mai târziu a venit al doilea mesaj din partea unui inspector șef al Serviciului Vamal de Stat Cernăuți din cadrul Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei, în vârstă de 44 de ani, locuitor al satului Vovcineții Vechi. Ambele muniții au fost fixate cu o clemă de plastic pe portițele de intrare în curțile caselor acestora, grenadele fiind în stare de blocare a siguranței, ceea ce face imposibilă explozia.
Specialiștii sosiți la fața locului au reușit să dezamorseze munițiile, iar în cauză s-au demarat cercetări penale.
De asemenea, au fost găsite bilete scrise, cu un conținut de amenințare la adresa vameșilor, în sensul că acestora li se cerea „să își schimbe poziția lor în lupta împotriva contrabandei".
Grenade de tip F1
Dispozitivele explozive au fost neutralizare de către pirotehniștii din cadrul Departamentul Principal al Poliției Naționale din Regiunea Cernăuți. Conform datelor preliminare, munițiile sunt grenade „F-1".
Informațiile au fost înscrise în Registrul unic al investigațiilor premergătoare cu o calificare juridică a alineatului 1din art. 345 (amenințări sau violență împotriva unui funcționar de stat) din Codul Penal al Ucrainei. Conform datelor existente, astfel de acțiuni au fost comise în legătură cu activitatea profesională a vameșilor.
În prezent, oamenii legii depun eforturi pt. stabilirea și reținerea făptașilor, precum și stabilirea originii grenadelor. Investigarea acestor proceduri penale se află sub controlul direct al d-lui Serghei Piligrim, șef al DIRECȚIEI PRINCIPALE A POLIȚIEI NAȚIONALE din Regiunea Cernăuți.
Corespondență din Cernăuți, de la Nicolae Hauca, folosind informații din sursa www.bukinfo.com.ua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu