Ascultă Online Radio Cernăuți

7 feb. 2017

La Cernăuţi a fost vernisată expoziţia pictorului Alexandr Litvinov



Pictorul cernăuţean Alexandr Litvinov este cunoscut publicului bucovinean prin creaţiile sale, dar şi prin deschiderea spre o colaborare sinceră cu artiştii plastici din România. La prezentarea expoziţiei aniversară pictorul Litvinov şi-a dorit foarte mult să-i aibă alături pe prietenii săi, iubitorii de frumos, dar şi pe unele persoane speciale pe care autorul le apreciază şi le stimează. Printre oaspeţii dragi şi invitaţii de onoare s-a numărat şi doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuţi.  
Cei prezenţi la deschiderea expoziţiei au vorbit despre lucrările impresionante ale pictorului cernăuţean, despre personalitatea lui Alexandr Litvinov.   
În discursul său, doamna Eleonora Moldovan a ţinut să împărtăşească bucuria colaborării cu artistul Alexandr Litvinov, personalitate marcantă a culturii din Cernăuți, care, potrivit doamnei Consul General este deschis de fiecare dată pentru frumos, valori tradiționale și cooperarea cu artiștii plastici din România, în special din judeţele Suceava și Maramureș.
Participarea pictorului Alexandr Litvinov la proiecte culturale comune româno-ucrainene, tabere de creație, organizate în România și Ucraina, contribuie la dinamizarea schimbului de valori culturale și consolidarea dialogului artiștilor de o parte și alta a frontierei de stat româno-ucrainene.
În această calitate profesională, dl Alexandr Litvinov reprezintă valorile culturale ale poporului ucrainean cu multă demnitate, fiind un exponent foarte activ al diplomației culturale”, a specificat doamna Consul General Eleonora Moldovan, în discursul rostit la deschiderea expoziţiei aniversare a pictorului cernăuţean Alexandr Litvinov.
BucPress
Foto  si   video de N. HAUCA


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu