Ascultă Online Radio Cernăuți

22 sept. 2016

„Cartea zoriștilor” de Grigore Crigan a fost lansată la Cernăuți

La redacția ziarului „Zorile Bucovinei” din Cernăuţi, la 22 septembrie 2016 a fost lansată o nouă carte a scriitorului cernăuțean Grigore Crigan. Intitulată „Cartea zoriștilor”. Noua apariție editorială oferă date biografice si despre activitatea mai multor literații care au lucrat anterior la cel mai cunoscut cotidian de limbă română din nordul Bucovinei – „Zorile Bucovinei”. Mult succes Maestre, să vă dea Dumnezeu putere de muncă şi să ne vedem sănătoşi la următoarea lansare!
Ionel IVANministru-consilier, adjunct al şefului de misiune la Consulatul general   al  Romaniei la Cernăuți 




VEZI  17 VIDEO AICI  - https://www.youtube.com/watch?v=EAQg8GKSSzM&list=PLOQqVtnkhWmgv_xTU_f7dH3NT-82hYGsO


La Cernăuți, la redacția ziarului „Zorile Bucovinei”, a fost lansată cartea scriitorului cernăuțean Grigore Crigan. Intitulată „Cartea zoriștilor”, apariția editorială prezintă cititorului informații despre literații unui cotidian de limbă română – „Zorile Bucovinei”, confruntați cu vicisitudinile istoriei de-a lungul a 75 de ani (1941-2016).
Redactorul-șef al publicației „Zorile Bucovinei”, Nicolae Toma, în deschiderea evenimentului  de lansare a cărții, a menționat că această apariție editorială este o lucrare perfectă care reflectă istoria și munca jurnaliștilor de la un ziar de limbă română.
Ministrul consilier de la Consulatul General al României la Cernăuți, Ionel Ivan, a spus că noua carte a domnului Crigan este o noutate, „care îmbină într-un întreg o jumătate care nu există – cu o jumătate care există”, adică este o punte de legătură simbolic-istorică dintre generațiile de ieri și cele de azi. „Este o carte inedită care trebuie citită” – a conchis reprezentantul instituției diplomatice acreditate la Cernăuți, potrivit corespondentului BucPress. 
Președintele Societății Scriitorilor Români din Cernăuți, Ilie Tudor Zegrea, a comunicat că apariția editorială este cu adevărat un eveniment important, unul de excepție, deoarece oglindește activitatea jurnaliștilor de la „Zorile Bucovinei”, care au avut contribuții semnificative la dezvoltarea literaturii române din regiunea Cernăuți. Ilie T. Zegrea și-a exprimat speranța că se va găsi și autorul care va avea curajul, dar și răbdarea să scrie și despre ceilalți ziariști, care s-au ocupat de tematici economice, sociale, politice ș.a.m.d.
Analizând „Cartea zoriștilor”, scriitorul Mircea Lutic a relevat că ceea ce a scris Grigore Crigan nu are asemănare în Patria istorică a românilor, dar nici în mediul scriitorilor ucraineni din nordul Bucovinei.


La eveniment au participat scriitori, jurnaliști, oameni de cultură, fotoreporteri, care l-au felicitat pe Grigore Crigan cu noua sa carte. Pe marginea acestui eveniment cultural, jurnalistul BucPress și Radio Cernuți, Marin Gherman, a realizat un interviu cu scriitorul Grigore Crigan. Interviul poate fi audiat în subsolul acestui text.
BucPress.eu 
SURSA TEXT: http://bucpress.eu/cultura/%E2%80%9Ecartea-zoristilor%E2%80%9D-de-grigore-crigan-2933

FOTO SI  VIDEO DE NICOLAE HAUCA 

2 comentarii:

  1. Mulţumesc frumos pentre oglindirea operativă şi detaliată a unui eveniment important din viaţa culturală a românilor din această parte a lumii...

    RăspundețiȘtergere