Ascultă Online Radio Cernăuți

20 sept. 2013

DRAGI COMPATRIOTI!


DIN CAUZA LIPSEI DE FONDURI PENTRU REALIZAREA
FESTIVALULUI INTERNATIONAL ”ÎN GRĂDINA CU FLORI MULTE”, EDIȚIA A IX-a
SE VA DESFĂȘURA ÎN CADRUL ZILELOR CULTURII TRADIȚIONALE ROMÂNE LA CERNĂUȚI (21-24 NOIEMBRIE 2013)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

IURIE LEVCIC – un român din Cernăuți

La o întâlnire recentă, a noii conduceri a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în frunte cu Doru Dinu Glăvan, cu jurnaliști ce trăiesc peste hotare, dar au rămas loiali Patriei Limbii Române, a avut o alocuțiune electrizantă, ce merita a fi auzită și în Parlamentul României, europeanul Iurie Levcic, care militează pentru menținerea tradițiilor românilor, din Bucovina de Nord, devenită parte a Ucrainei, după decesul URSS.

Iurie Levcic este un conațional care arde pentru o idee. Cea a exprimării libere în limba maternă. Nu oricum. Ci în forme și la evenimente artistice unde generația următoare contează în ecuația menținerii demnității naționale.

 La Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți este secondat, în ofensivele sale spirituale, de Gheorghe Stratulat, Natalia Andrieș, Mihaela Lupu, Sergiu Nicorici, Georgeta Niscoromni, Antonio Moisei, Elena Purici. 

Numai că acolo, pe plaiul bucovinean și azi înstrăinat, tocmai din cauza lipsei de fonduri, pentru realizarea Festivalului Internațional “În grădina cu flori multe”, ediția a IX-a, s-a recurs la… soluția derulării acestuia în cadrul Zilelor Culturii Tradiționale Române, la Cernăuți, programate pentru 21-24 noiembrie 2013. 

 Până atunci, pariul lui Iurie Levcic cu viitorul imediat este organizarea Festivalului „VISE PRINTRE STELE”, un concurs internațional de interpretare vocală și instrumentală, ediția a VI-a, ce va avea loc la Cernăuți, între 18 și 20 octombrie 2013. 


 Un festival la care pot participa copii, juniori și tineri de la 6 până la 21 de ani, de orice etnie, inclusiv copii cu dezabilități. Competiția derulându-se pe trei categorii de vârstă: 1) 6 – 11 ani; 2) 12 – 16 ani; 3) 17 – 21 ani. V5 Condițiile complete de înscriere la preselecție pot fi citite dacă dați click aici. Perioada de înscriere încheindu-se la 5 octombrie. 

 Fiecare dintre cele trei categorii de vârstă va beneficia de tradiționalele premii I,II și III, plus două mențiuni. Premii speciale? 

 Aici pot contribui parteneri media din România, organizații non-guvernamentale și sponsori loiali Patriei Limbii Române. Marele premiu STEAUA DE VIS se va acorda unui singur concurent. Dar acest festival va fi cu adevărat strălucitor dacă Iurie Levcic va simți sprijinul dezinteresat, dar generos, al conaționalilor din România, îndeosebi al celor capabili să acționeze adecvat, pentru a răsplăti, cu lauri meritați, pe cei care visează, cântă și iubesc în limba română


Read more: http://www.rbnpress.info/wp/iurie-levcic-un-roman-din-cernauti/#ixzz2fSGOgHj0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu