Ascultă Online Radio Cernăuți

23 mai 2013

ZIUA CĂMĂȘII BRODATE LA CERNĂUȚI - 2013.



          Joia precedentă, în or. Cernăuţi, s-a desfăşurat cea de-a șasea ediţie a „Zilei cămăşii brodate ucrainene”, care a fost iniţiată, cu ani în urmă, de studenţii Universităţii Naţionale „Iu. Fedkovyci”.


          De astă dată sărbătoarea respectivă s-a deosebit de cele precedente prin faptul că la ea au fost prezenţi şi tineri reprezentanţi ai naţionalităţilor conlocuitoare – români, polonezi, germani – ce au îmbrăcat hainele lor naţionale.

           Manifestarea a început cu dăruirea, din partea comitetului organizatoric al sărbătorii, a cămăşilor naţionale nou-născuţilor de la Maternitatea Orăşenească nr. 2, continuând cu sădirea tufelor de călin la intrarea în clădirea Facultăţii de Juridică a Universităţii,

 cu deschiderea oficială, care a avut loc pe teritoriul corpului principal, unde s-a desfăşurat şi totalizarea iarmarocului de binefacere, în cadrul căruia au fost adunate mijloace pentru copiii bolnavi de cancer. 
           Principala acţiune a sărbătorii a constituit-o formarea, pe Piaţa Integrităţii, a Stemei Mici a Ucrainei din persoane îmbrăcate în cămăşi naţionale, astfel fiind stabilit un record la acest capitol – 680 de persoane au format un trident cu dimensiunile de 38 pe 34 de metri.

                     T. ANAID. «ZORILE BUCOVINEI» . Foto Nicolae Hauca

************************************************************************************************ SURSA: http://youtu.be/KwnQHGCG8vs ************************************************************************************************ SURSA: http://youtu.be/3KUurBoAchw ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// SURSA: http://youtu.be/3Mocc8DMn-E ******************************************************************************************* SURSA: http://youtu.be/eEIeyIlAMIE **************************************************************************************

«FOTOREPORTAJ DE MIHAI GROSU DE LA SĂRBATOAREA "ZIUA CĂMĂȘII BRODATE LA GRĂDINIŢA Nr.24 DIN CERNAUŢI".»























********************************************************************************************

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu