Ascultă Online Radio Cernăuți

3 mar. 2012

Tradiţii vechi – lăstare noi


O lecţie de artă aplicativă în ajun de Mărţişor
au organizat la 26 februarie membrii Asociaţiei de tineret „Svaya” cu susţinerea Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi şi a Gimnaziului nr. 6 cu limba română de predare din centrul regional

Până la sărbătoarea Mărţişorului au rămas zile numărate, de aceea organizatorii s-au străduit să acorde o nuanţă modernă vechii tradiţii de a oferi în dar mărţişoare celor dragi în prima zi a primăverii, desfăşurând un mic atelier de creaţie pentru copiii dornici să ofere o surpriză plăcută celor dragi în prima zi de primăvară.
În amiaza zilei de duminică, un grup de elevi ai Gimnaziului, însoţiţi de părinţi şi profesori, s-au adunat în una din sălile de clasă pentru a confecţiona din hârtie colorată sub îndrumarea tinerilor Maria Aghisean, Mariana Gololob, Olga Poleak, Taras Korniciuk câte un mărţişor original, fiecare depunând în migăloasa dar captivanta muncă propriile inspiraţii şi talent.
Cu toate că a fost o acţiune de debut, suntem siguri că ea va deveni tradiţie şi va aduna în fiecare an cât mai mulţi amatori ai artei aplicative, dar şi ai vechilor tradiţii ale poporului nostru.
Vasile BÂCU
În imagini: organizatorii şi participanţii la acţiune cu mărţişoarele proaspăt confecţionate; momente de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu