Ascultă Online Radio Cernăuți

9 nov. 2011

Vizita Presedintelui Ucrainei Ianukovici V.F. in reg. Cernauti.


...
FOTOGRAFIILE POT FI DESCARCATE DE AICI:
https://picasaweb.google.com/116323888895066143709/VizitaPresedinteluiUcraineiIanukoviciVFInRegCernauti?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOW2x_WG9MjvUA&feat=directlink

***
***

Viktor Ianukovyci: „Vreau de fiecare dată când vin la Dumneavoastră în vizită să găsesc mai puţini oameni nemulţumiţi”
Săptămâna trecută Preşedintele Ucrainei s-a aflat în centrul regional şi raionul Herţa



Aproape întreaga durată a zilei de marţi, 8 noiembrie, dl Viktor Ianukovyci s-a aflat într-o vizită de lucru pe teritoriul regiunii Cernăuţi, care a început la Uzina Constructoare de Maşini – unul din liderii industriali ai Bucovinei ce nu numai că posedă un potenţial economic extraordinar, dar şi realizează în practică toate normele de protecţie socială a muncitorilor.
Preşedintele Ucrainei se află aici pentru a doua oară, prima întâlnire având loc în toiul campaniei electorale, când, după afirmaţiile dlui V. Sidlear, directorul general al întreprinderii, a pus accentul doar pe momentele economice. Şi de data aceasta şeful statului s-a întâlnit cu reprezentanţii colectivului de muncă chiar în una din secţii, fiind însoţit şi de dl Myhailo Papiev, şeful Administraţiei Regionale de Stat. Iniţiind un dialog improvizat cu muncitorii, dl Ianukovyci s-a interesat de părerea dumnealor referitor la momentul actual în ţară:
„Vreau de fiecare dată când vin la Dumneavoastră în vizită să găsesc mai puţini oameni nemulţumiţi”.
Vizita a continuat în sala de festivităţi a uzinei, unde a avut loc o şedinţă de lucru cu participarea activului administrativ-economic al regiunii. Atât Preşedintele ţării, cât şi conducătorii regiunii şi întreprinderii-gazdă, alţi vorbitori, au pus accentul pe investiţiile sociale în capitalul uman, formarea unei infrastructuri moderne de activitate social-economică, introducerea unui model progresiv de dezvoltare ş.a.
„Reformele economice efective nu pot exista fără atingerea unui nivel corespunzător de eficacitate a sistemului administrării de stat. Anume spre acest scop este orientată reforma administrativă începută”, – a subliniat şeful statului. Adresându-se către reprezentanţii Guvernului prezenţi în sală, dl Viktor Ianukovyci le-a cerut să rămână în Bucovina până la sfârşitul acestei săptămâni pentru a studia situaţia reală, iar pe viitor să vină cât e posibil de des în regiuni pentru a se documenta la nivelul cuvenit.
După o scurtă conferinţă de presă ce a avut loc chiar la intrarea în blocul administrativ al întreprinderii, cortegiul preşedinţial se îndreaptă spre Mănăstirea Înălţarea Domnului din Bănceni, unde este aşteptat de o mulţime de oameni, de fraţii-călugări în frunte cu părintele-stareţ Longhin, dar, mai ales, de cei 256 de copii care şi-au găsit aici adevărata milă, grijă şi compasiune părintească. Venit să deschidă oficial noul orfelinat, Preşedintele n-a uitat şi de un cadou frumos şi util – un microbuz cu dispozitiv special de îmbarcare pentru cărucioare de invalizi. Subliniem faptul că dl Ianukovyci poartă o grijă permanentă acestor copii, ajutând deseori la rezolvarea problemelor orfelinatului. Printre acţiunile de binefacere de ultimă oră putem aminti de inaugurarea noului bazin modern de înot, transmiterea unui autobuz „Temsa Safari HD”, acordarea multor ajutoare financiare din mijloace proprii.
Punctul final al vizitei a avut loc în sala luminoasă de festivităţi a Orfelinatului din Molniţa, unde oaspeţilor li s-a oferit un gest de răspuns – concertul tinerelor talente de aici.
De fapt, acest moment final a demonstrat încă o dată cât de valoroase sunt sentimentele umane de ajutorare a aproapelui, mai ales când sunt exprimate din adâncul inimii.

Vasile BÂCU
SURSA: http://gazetadeherta.at.ua/news/eveniment/2011-11-14-15
Янукович посетил детский дом в селе Молница и монастырь в Банченах. фото.
http://www.bukovina.biz.ua/news/20019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu