Ascultă Online Radio Cernăuți

9 feb. 2021

Admitere 2021: Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității din Cernăuți invită la studii tinerii români din Ucraina

Admitere 2021: Catedra de Filologie Română și Clasică a Universității din Cernăuți invită la studii tinerii români din Ucraina

Catedra de Filologie Română și Clasică din cadrul Universității „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi invită la studii tinerii români din regiune și alte localități din Ucraina.

Catedra de Filologie Română a Universităţii cernăuţene este unica instituţie de învăţământ superior din Ucraina care pregăteşte cadre de înaltă calificare în domeniul limbii, literaturii și culturii române.

În toată istoria sa Catedra de Filologie Română a reprezentat un etalon cultural și științific pentru societatea românească din Bucovina, printre cadrele didactice și absolvenții ei numărând profesori cu renume și personalități culturale marcante. Această tradiție continuă și astăzi, studiile desfășurându-se la nivel de teorie, analiză și interpretare lingvistică și literară. Pentru viitorii săi studenți Catedra asigură un proces educațional adaptat nevoilor societății contemporane. Programele de învățământ sunt structurate pentru a pregăti profesori de limba și literatura română. De asemenea, absolvenții pot deveni editori, redactori, jurnaliști în presa scrisă, la radio și televiziune, translatori, funcționari culturali și sociali.

Admiterea va fi organizată pentru programul de studii „LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ” – 4 ani cu frecvență (8-10 locuri bugetare).

Criterii de selecție:

  • Certificat de Evaluare Externă Intependentă (ucr. ЗНО) la limba și literatura ucraineană.
  • Certificat de Evaluare Externă Intependentă la limba străină.
  • Probă scrisă la limba română (în incinta universității).
  • Media la Certificatul de Studii Medii de Cultură Generală.

Date de contact: tel. +38 0372 584834, mob. +38 099 2021422, e-mail. catedrarom@gmail.com

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu