Ascultă Online Radio Cernăuți

27 mai 2020

Necrolog Ion Sfeclă





ION SFECLĂ 19.11.1941 – 27.05.2020
Primăria și  intreaga comunitate  din  comuna   Boian, reg. Cernăuți,
își exprimă profundul regret în legătură cu trecerea în nefiinţă a cetățeanului  de   onoare  al  acestei localități,  artistului plastic, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Ion Sfeclă, care s-a stins din viață la data de 27.05.2020.

Pe parcursul vieţii artistul plastic Ion Sfeclă  a realizat mai multe opere de artă de o înaltă ţinută artistică în diverse tehnici ale artei grafice, cât şi în pictura de şevalet. În paralel cu munca de creaţie a activat şi în calitate de profesor la Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală din Chişinău. Mulţi dintre foştii săi elevi au devenit artişti plastici consacraţi în diferite domenii ale artelor vizuale.

A organizat mai multe expoziţii personale şi a participat la numeroase expoziții colective de artă,  atât acasă cât și peste hotare. S-a învrednicit de mai multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale.
Ion Sfeclă s-a născut la 19 noiembrie, 1941, în Boian, Noua Suliţa, regiunea Cernăuţi, Ucraina. (Mai  tarziu devine  cetățean  de   onoare al  acestei  comune).
A absolvit secţia Grafică a Colegiului Republican de Arte Plastice Alexandru Plămădeală, Chişinău, iar în 1968-secţia Pictură. În anul 1973 a absolvit Academia Naţională de Arte Plastice T. Zalcaln, Riga, Letonia.
În 1978 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, iar în 2000-membru al AIAP UNESCO.

Funeraliile vor avea loc vineri, 29 mai 2020 la Cimitirul Sf. Lazăr or. Chişinău, str. Doina, ora:15.00.
Condoleanţe familiei, rudelor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!








//////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu