Ascultă Online Radio Cernăuți

9 mar. 2020

S-a stins din viață Ion Bândiu


Azi, 8 martie, la vârsta de 72 de ani, s-a stins din viață domnul Ion Bândiu, membru al Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu”, membru al Corului „Dragoș Vodă” al Societății. Ion Bândiu, originar din satul Ciudei, raionul Storojineț, a fost pedagog la școala din Igești, la Mahala, raionul Noua Suliță, unde s-a stabilit cu traiul pentru restul vieții. A fost primar în această localitate.
Ion Bândiu s-a aflat în primele rânduri ale intelectualilor, care la sfârșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90 au început lupta de renaștere culturală și națională a românilor din regiunea Cernăuți.
A fost un om cu un simț al umorului deosebit de dezvoltat, acesta fiind un har de la Dumnezeu. Cu glumele și miniaturile sale satirice și umoristice a împodobit deseori diverse activități literare si culturale.
Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu” este profund îndurerată de decesul domnului Ion Bândiu și exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor defunctului.
Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa…
Prezidiul SCLRB „Mihai Eminescu”, Cernăuți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu