Ascultă Online Radio Cernăuți

16 dec. 2019

Proiect de educație civică realizat în Ținutul Herța 2019


VEZI   AICI  4 VIDEOCLIPURI:
https://www.youtube.com/watch?v=RRi4D90GYt4&list=PLOQqVtnkhWmg-3Bev5S_gjj_ZHEz_9OOA&fbclid=IwAR0VqiNrc5OlsR-5RYAskIDktvrUrPNlvMUF3SZ5Xg7FSaPxTmCnajrJc0c






Pe 13 decembrie 2019, în incinta Bibliotecii Regionale din Cernăuți,a avut loc o conferință de presă cu privire la finalizarea programului „Curs de bază cu privire la cetățenie eficientă și comunicație” în comunitatea Herța.
http://buk-visnyk.cv.ua/news/1566/
///////////////////////////
Au fost prezentate rezultatele unui proiect de educație civică realizat în Ținutul Herța
În comunele Ostrița, Mahala și Herța, regiunea Cernăuți, pe parcursul anului 2019 s-a desfășurat proiectul „Curs de bază al eficienței civice și comunicării”. În incinta Bibliotecii regionale „Mihailo Ivasiuk” din Cernăuți a avut loc conferința de presă consacrată bilanțului realizării programului din raionul Herța, alături de comunele Ostrița și Mahala.

Pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie a anului 2019 în cadrul mini-proiectului ”Învățământ civic – cheia dezvoltării locale”, femei – reprezentante ale diferitor etnii din raionul Herța al regiunii Cernăuți au participat la diverse traininguri cu tematicile: drepturile omului, media instruire, strategii în dialogare, educație financiară.

Un bilanț al realizării proiectului este inaugurarea expoziției fotografice ”Fețe simple ale unei istorii anevoiasă” la Casa de cultură din orașelul Herța.

La conferința de presă au participat: Serghei Hakman – vicepreședintele Fondului de caritate ”Resurse și inițiative comune”, Vera Țârdea – deputat al Consiliului raional Herța, Natalia Fileac – directorul Bibliotecii regionale „Mihailo Ivasiuk” din Cernăuți, Mirela Amarie – bibliotecară la Biblioteca raională „Gheorghe Asachi” din Herța, jurnalist al Centrului Media BucPress, asociație a jurnaliștilor români din Ucraina, Natalia Neceaeva-Iuriiciuk – trainerul Universității pentru adulți.

Pe parcursul proiectului au avut loc traininguri pentru adulți, cursuri de formare profesională și educație civică, expoziții de fotografii despre personalitățile Ținutului Herța.

Proiectul a fost realizat de Fondul de caritate ”Resurse și inițiative comune” cu suportul DVV International Ukraine în cadrul proiectului ”Voci regionale – studii civice pentru adulți pentru dezvoltarea drepturilor și posibilităților comunităților locale în Ucraina și Bilorusia” în colaborare cu Asociația ucraineană a studiilor pentru adulți cu sprijinul Ministerului afacerilor externe al Germaniei Auswärtiges Amt.

TEXT DE LA Agenția BucPress – www.bucpress.eu  
FOTO  SI  VIDEO DE  NICOLAE  HAUCA 
MAI  MULTE  FOTO VEZI  AICI: https://ok.ru/nikolay.gavka/album/894881103127

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu