Ascultă Online Radio Cernăuți

26 oct. 2019

Vedetele românești au revenit acasă…


VEZI   AICI 28 DE VIDEO - https://www.youtube.com/watch?v=UNV2SHbko3E&list=PLOQqVtnkhWmiARiE1IaZaWKzDPqETSzVR ///



CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUȚI În data de 24 octombrie 2019 Consulul general al României la Cernăuți Irina Loredana Stănculescu a participat cu un cuvânt de salut la spectacolul folcloric „Vedetele revin acasă” în sala filarmonicii regionale „Dmitro Gnatiuk” din Cernăuți. Organizatorul acestui spectacol a fost Fundația Culturală „Casa Limbii Române” sponsorizat de Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
Pe scena filarmonicii au interpretat artiști de muzică populară, renumiți din întreg spațiul românesc, originari din regiunea Cernăuți, Ion Paulencu - artist al poporului, Maria Iiuț - artistă emerită, Grigore Gherman, Ilie Caraș, Alexandru Tărâțeanu, soliști-instrumentiști – Marin Gheras (nai) și Petru Strelciuc (trompetă). Vedetele au revenit acasă și au fost acompaniate de orchestra de instrumente populare condusă de maestrul Nicolae Hacman, ajuns la venerabila vârstă de 60 de ani. /// 


Vedetele românești au revenit acasă… la Cernăuți Regiunea Cernăuți întotdeauana a dat naștere unor mari valori ale neamului românesc. Printre acestea se numără și îndrăgiții interpreți de muzică populară cunoscuți acasă și în întreg spațiul românesc – Ioan Paulencu, artist al poporului din Republica Moldova, Maria Iliuț – artistă emerită, tinerii soliști Grigore Gherman, Ilie Caraș, Alexandru Tărâțeanu, soliștii-instrumentiști Nicolae Hacman, Marin Gheras și Petru Strelciuc. Această listă nici pe departe nu este completă, întrucât din regiunea Cernăuți își trag rădăcinile foarte multe personalități culturale care își desfășoară activitatea în Ucraina, România, Republica Moldova.
Însă prilejul invitației adresate acestor valori de a reveni acasă în cadrul unui spectacol extraordinar a fost aniversarea cunoscutului rapsod, dirijor al Orchestrei de muzică populară din Cernăuți – Nicolae Hacman, un vrednic român din Bucovina, originar din satul Ostrița.
Evenimentul cultural, moderat de Ana Cristina Mihaesi, organizat de Fundația de binefacere „Casa Limbii Române” din Cernăuți și susținut financiar de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni s-a desfășurat în incinta Filarmonicii regionale ”Dmytro Gnatiuk”, unde, într-o sală arhiplină, artiștii cuprinși de emoție s-au convins încă o dată cât de iubiți, așteptați și apreciați sunt la ei acasă.
Un mesaj de felicitare a fost rostit de Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți, care a menționat importanța evenimentelor de păstrare și valorificare a patrimoniului cultural românesc.
Vasile Tărâțeanu, președintele Fundației de binefacere „Casa Limbii Române” a mulțumit publicului spectator pentru spiritul de sărbătoare, cu care a fost întâmpinate vedetele românești, originare din regiunea Cernăuți.
Lacrimi de bucurie, multe flori și aplauze… Oare de ce ar mai avea nevoie un artist pentru a fi împlinit și fericit atunci când apare în fața publicului? Să știe că este iubit, admirat și așteptat… A fost într-adevăr o seară incendiară la Cernăuți, o seară românească oferită cu drag spectatorilor din vechea urbe cernăuțeană de către vedetele noastre românești care au revenit acasă de la Chișinău, Iași și București…
Agenția BucPress – www.bucpress.eu












MAI  MULTE   FFOTO VEZI  AICI:
https://www.facebook.com/nicolae.hauca/media_set?set=a.10213883308868436&type=3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu