Ascultă Online Radio Cernăuți

29 oct. 2019

La Cernăuți a fost lansată cartea ”Târnauca. Pagini de istorie” 2019În data de 28 octombrie 2019 la Sediul Societății pentru cultură și literatură română în Bucovina ”Mihai Eminescu” a avut loc lansarea de carte ”Târnauca. Pagini de istorie”, autor fiind părintele Vasile Molodianov, potrivit corespondentului BucPress.
Evenimentul cultural a adunat la Societatea ”Mihai Eminescu” din centrul vechei urbe cernăuțene scriitori, poeți, reprezentați ai mediului asociativ și mass-media. Cu un cuvânt de salut a venit președintele Societății pentru cultură și literatură română în Bucovina ”Mihai Eminescu”, Vasile Bâcu, a vorbit despre importanța unor asemenea monografii al satului domnul primar Ion Pantea, coautorul cărții Alexandru Platonov a divulgat câteva amănunte despre ceea cum au fost clraificate datele ce țin de istoria satului, de asemenea a luat cuvântul membrul Academiei Române, poetul Vasile Tărățeanu și Elena Piligaci președinta Asociației Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuți. Cartea a fost editată cu sprijinul financiar acordat de Victor Culiuc.
Potrivit părintelui Vasile Molodianov, autorul cărții, ”Târnauca. Pagini de istorie” este a treia monografie despre această localitate, prima fiind Monografia semnată de Gheorghe Nicolae Pavel, a doua fiind publicată de Dimitrie Aioanei.
”Imboldul de a scrie această monografie a venit din dorința de a lăsa generațiilor următoare o amintire despre îmrejurările și personalitățile satului Târnauca, care de fapt uneori sunt date uitării. De asemenea ne-a făcut să edităm o nouă carte și acel fapt că în precedenta monografie s-au strecurat câteva imprecizii, cum ar fi data primei atestări documentare a satului”, a mai menționat preotul Vasile Molodianov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu
FOTO  SI  VIDEO DE  NICOLAE  HAUCA


MA MULTE  FOTOGRAFII  VEZI  AICI:Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu