Ascultă Online Radio Cernăuți

1 iul. 2019

Conferința de dare de seamă și alegeri ai conducerii Societății ,,Golgota” a românilor din Ucraina (VIDEO)


VEZI AICI 3 VIDEOCLIPURI:
https://www.youtube.com/watch?v=u0GESNOcG0k&list=PLOQqVtnkhWmifOB2ewYbn3gw9JDEoigS0

Pe 29 iunie 2019, la Cernăuți s-a desfășurat conferința de dare de seamă și alegeri a președintelui Societății „Golgota” a românilor din Ucraina. Raportul cu privire la activitatea organizației pentru perioada 2018-2019 a fost prezentat de către vice-președintele acesteia, Vasile Rauț.
Ședința a început cu un minut de reculegere păstrat în memoria președintelui societății Octavian Bivolaru, care trecuse în lumea celor drepți la 23 iunie 2019.
Conform ordinii de zi aprobată, a fost aleasă noua componență a Comitetului de coordonare pe următorii ani de activitate, iar în funcția de președinte a fost ales  Vasile Rauț. Totodată, în cadrul ședinței au fost aleși noi conducători ai filialelor societății în raioanele Noua Suliță, Hliboca și Storojineț, potrivit Euromedia Bucovina.
Reamintim că la 23 iunie 2019 s-a stins din viață președintele Societății „Golgota’’ a românilor din Ucraina, domnul  Octavian Bivolaru, la vârsta de 83 de ani, originar din satul Culiceni, raionul Herta, regiunea Cernăuți.
https://www.youtube.com/watch?v=xrXs-pAk-bg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3NcckzRGhGf10CqmP_6RXawF4Gg-iIU9z5ycet5loTn7vz1znKKTl4hU4

Societatea Victimelor Represaliilor Staliniste „Golgota”, pe care a condus-o Octavian Bivolaru, a fost fondată la 1 februarie 1992, este o organizație cu statut național, apără drepturile persoanelor deportate și persecutate în perioada regimului stalinist, precum şi ale urmaşilor acestora. Asociaţia se preocupă de promovarea cunoaşterii adevărului istoric, de păstrarea memoriei celor persecutați și deportați în Siberia și alte locuri, adevărate drame colective de o mare intensitate.
În fiecare an, Societatea „Golgota” organizează evenimente comemorative - mitinguri, parastase de comemorare a victimelor regimului stalinist, inițiază conferințe internaționale în cadrul cărora se dezbat teme care vizează deportările regimului sovietic în Siberia, masacrele și lagărele de muncă forțată din fosta URSS. Publică cărți, documente și memoriile supraviețuitorilor deportărilor sovietice. Ridică monumente în memoria victimelor represaliilor staliniste.
Pe parcursul acestor ani, datorită eforturilor și devotamentului național al regretatului Octavian Bivolaru, Societatea „Golgota” a devenit un important centru asociativ al românilor din Ucraina
SURSA TEXTULUI: Agenția BucPress – www.bucpress.eu 
FOTO SI MATERIALE VIDEO DE NICOLAE HAUCA 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu