Ascultă Online Radio Cernăuți

15 oct. 2018

Maestrul Eugen Doga, aplaudat la scenă deschisă la Cernăuți


VEZI AICI 25 DE VIDEOCLIPURI: https://www.youtube.com/watch?v=SEeX73DPXBA&index=1&list=PLOQqVtnkhWmibX_vFrIMBnmLrrzcu_u4rMomente de excepție în după-amiaza zilei de 12 octombrie 2018 la Filarmon
ica de Stat din Cernăuți, unde Maestrul Eugen Doga, acompaniat de Orchestra Unirea din Focșani, a interpretat „Gramofon Vals” în cadrul proiectului cultural „Orchestra Unirea leagă orașele Unirii”.
Artiștii au avut parte de o primire emoționantă în Cernăuți, publicul adunat în fața Filarmonicii de stat aplaudând chiar și sosirea autocarului. Orchestra Unirea, aflată pentru prima dată la Cernăuți, a concertat în fața unei săli arhipline, care a aplaudat îndelung prestația Maestrului Eugen Doga, ce a încântat cu lucrările sale atât comunitatea românească din Cernăuți, cât și pe etnicii ucraineni veniți în număr mare în sala de concerte.
Pe parcursul a peste două ore de concert, publicul a ascultat, aplaudat și ovaționat lucrările simfonice ale compozitorului, dar și compozițiile lui Ciprian Porumbescu, Sigismund Toduță, Paul Constantinescu, Șerban Nichiforși Vlad-Răzvan Baciu.
Supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, compozitorul Eugen Doga a adunat pe parcursul vieții numeroase distincții şi premii naționale şi internaționale, fiind înscris în lista celor 200 de personalități ale lumii, lucruri atât de bine știute în Cernăuți, unde maestrului i s-a cerut bis la „Gramofon Vals”.
Alături de artiștii români și de maestrul Eugen Doga pe scena Filarmonicii de stat din Cernăuți au evoluat o serie de artiști români din Ucraina: soprana Elena Ursuleac, artistă emerită a Ucrainei, și tenorii Gheorghe Posteucă, profesor la Facultatea de Muzicologie a Universității din Cernăuți, precum și Alexandru Tărâțeanu, absolvent al secției de canto a Universității „George Enescu” din Iași.
Fotoreportaj si materiale  video : N.Hauca

Maestrul Eugen Doga a evoluat la Cernăuți în cadrul unui turneu internațional de muzică simfonică românească

La Cernăuți s-a desfășurat un concert inedit de muzică simfonică românească, în cadrul căruia a evoluat maestrul Eugen Doga, care a fost întâmpinat sărbătorește de românii din zonă – informează Agenția BucPress.
Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” și Direcția pentru Cultură Vrancea derulează un proiect internațional „Orchestra Unirea leagă orașele Unirii – turneu internațional de concerte simfonice de muzică clasică românească”, care a fost aprobat și a obținut finanțare din partea Comitetului Interministerial pentru Centenar prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. În cadrul proiectului la Cernăuți a avut loc un concert de muzică simfonică românească, invitat special fiind Eugen Doga.
Parteneri locali ai derulării acestui proiect cultural de excepție au fost Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți și Consulatul General al României la Cernăuți. Concertul a avut loc în data de 12 octombrie în incinta Filarmonicii de Stat din Cernăuți. Proiectul cultural în ansamblu însemnă concerte în orașele importante pentru Marea Unirea: Focșani, Iași, Chișinău, Cernăuți, București și Albă Iulia. Concertele sunt  susținute de violonista Diana Jipa, pianistul Ștefan Doniga și Orchestra Unirea. Dirijor: Vincent Gruger.

În capitala Bucovinei istorice, alături de oaspeții din România și Republica Moldova, au evoluat cu piese ale maestrului Eugen Doga interpreţi cernăuţeni –  Elena Ursuleac, solistă a Filarmonicii Regionale din Cernăuți, Gheorghe Posteucă, profesor la Facultatea de Muzică a Universităţii din Cernăuți şi Alexandru Tărâţeanu, absolvent al Facultăţii „George Enescu” din Iaşi.
Cuvinte de mulțumire pentru frumoasa seară de muzică românească la Cernăuți au fost rostite de Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, profesoara  Larisa Jar, consulul Aurelian Rugină de la Consulatul General al României la Cernăuți, Aurica Bojescu, secretar responsabil al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina” ș.a.
Concertul a fost transmis în direct pe pagina Centrului Media BucPress din Cernăuți prin platforma BucPress TV. Vom difuza în curând un interviu cu maestrul Eugen Doga, acordat la Cernăuți în exclusivitate pentru BucPress TV.
Marin GHERMAN pentru Agenția BucPress
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu